Szekeres Viktor

Világszerte nagy siker a Joker

Nem csak Amerikában tarolt a képregényes művészfilm.

Amerikában 93,5 millió dollárt hozott hétvégén a Joker, de nemzetközileg is elég jól teljesített, hiszen 73 piacról 140,5 millió dollár folyt be a kasszába. Ez nagyjából a Venom tavalyi debütálása szintjén van, hiszen a Sony képregény-mozija kevesebb piacon (58) hozott nem sokkal alacsonyabb bevételt (125,2 millió dollár).

Akárcsak a Venom esetében, a Jokert is Dél-Koreában nézték meg legtöbben Amerikán kívül, ami ezúttal 16,3 millió dollárt jelentett. De a film kifejezetten impresszíven teljesített a briteknél (14,8 millió dollár), a mexikóiaknál (13,1 millió dollár) és az oroszoknál (10 millió dollár) is. Jövő héten a franciák és a németek is láthatják majd a filmet, vagyis két újabb nagy piac kerül a képbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Az Aquaman jó film. Igen, szórakoztató, de ez a célja, az is akar lenni, nem megmondani a tutit. A Justice League is lehetett volna ilyen.
    A Joker egészen más műfaj, nem érdemes összehasonlítani. Amúgy igen, jó film.
  • tomboy013 #1
    Nem csoda, egy remek film. Phoenix ismét zseniálisan alakít, van mondanivalója a filmnek, simán ráhúzható a mai társadalomra is a sztori, van atmoszférája. A Marvel kicsit bohókásabb popcorn mozijai mellé simán fel lehetne húzni egy ridegebb, sötétebb hangulatú karakterorientált DC univerzumot hasonló filmekkel. Egy kicsit közelebb áll a szívemhez a DC univerzum ezért számítok rá, hogy eme film sikerén felbuzdulva hasonlóan minőségi darabokat tesznek le az asztalra más DC karakterek esetén is és elfelejtik az Aquaman és Igazság ligája kaliberű DC filmek készítését. Megnéztem azokat is és nem volt velük különösebb bajom, csupán annyi, hogy mélység nélküli látványmozik voltak ami a Marvel filmeknek jobban áll. Szórakoztatóak de semmi pluszt nem nyújtanak amit pl. a Joker igen. Aki teheti menjen fizessen a mozijegyért támogatva ezzel a minőségi filmgyártást is.