Szekeres Viktor

Pocsék Rambo, szuper Ad Astra?

Senkit nem lep meg, hogy a rókabőr rosszul sikerült, az eredeti filmet pedig szeretik a nézők.

Ahogy arra számítani lehetett, a sokadik Rambo-epizódot, a Rambo: Last Bloodot a folytatásfilmeket előzetes rutinszerűen köpködő nézők után kritikusok is megszakértették és elmarasztalták: egyelőre 77 válogatott kritika olvasható a filmről a RottenTomatoes aggregátor oldalon, mely közül csak 23 pozitív, míg 54 negatív lett, és ez csak 30%-os "találati arányt", azaz RT-mutatót jelent. Maga a film egyébként kellemesen melankolikus és öreges, meg dögunalmas, viszont aki akciózásra vágyik, annak van egy jó hírünk, a film akciójelenete, amit a fináléra hagytak, elég intenzív. Egyesek ugyan rajzfilmesnek és röhejesnek fogják vélni az erőszak-orgiát, mások viszont úgy lesznek vele, hogy ezért a brutális Reszkessetek, betörők!-utánérzésért megérte végigülni az azt megelőző másfél órát.

Amerikában szintén a hétvégén került bemutatásra az Ad Astra, mely film sokakat meg fog lepni, és bár kifejezetten jól sikerült és szórakoztató darabról van szó (ami ráadásul eredeti), a nézőket jobban meg fogja osztani, mint Stallone akciózása (amit egyébként is csak olyanok néznek meg, akik tudják, mire számítsanak), ugyanis nem egyszerű eset. A kritikusoknak bejött, amit láttak, legalábbis 82%-ban, az RT-n a 234 olvasható vélemény közül 192 lett pozitív és mindössze 42 negatív.

A két film a hatalmas minőségi különbség ellenére azért nagy csatát fog vívni a mozikban, és holnap kiderül, hogy vajon ezúttal is a folytatásokért élők-halók győzedelmeskednek-e, vagy azok, akik eredeti filmeket is meg mernek nézni. Az Ad Astra a csütörtöki elővetítések során 1,5 millió dollárt hozott, míg az új Rambo-epizód 1,3 milliót. Ami valahol igen beszédes. Mármint az, hogy egy Brad Pittes scifinek is nagyon meg kell küzdenie azért, hogy egy rókabőr akciófilmet legyűrjön bevételben. Nemsokára kiderül, hogy sikerült-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #5
    "A kritikusok Úgy mond munkája egy szánalmas fröcsögés és nem csak ezzel a filmmel kapcsolatban"

    100%-ig igazat adok ennek. Ezért nem is hallgatok se másokra se kritikusokra hanem én megnézem és eldöntöm milyen volt.. De bárhogy csűröm csavarok és bármilyen lehuzó kritikát olvasok pl erről a Ramboról nekem az jön le ,hogy ez egy Rambo film (igaz már nem az 1-2-3-4 ahol bevetésre hívták és vagy valamilyen ügyért harcol, hanem hogy hazatért és szeretné végre maga mögött hagyni a sok szart ,de ismét beüt a szar.) Szóval nem értem a kedves kritikusok mire is számítottak...Mindegy nem is érdekel egy se
  • Mat666 #4
    Az a helyzet hogy a nyomorék Amerikaiaknál minden a politikáról szól és mivel Rambo most a Mexikói határnál játszódik és a Mexikóiak a rossz fiúk ezért jól le kell huzzni a filmet a fizetett kritikusoknak. Aki úgy gondolja hogy ez nem igaz az nézze meg Amerikai kritikusokat ott már össze van mosva Trumpal és azzal amit ő képvisel.
    A kritikusok Úgy mond munkája egy szánalmas fröcsögés és nem csak ezzel a filmmel kapcsolatban .
  • grebber #3
    "Ezért fordulhat elő, hogy sok szar film is sikeres, mert sok nézőnek bőven elég ez a szint is. Csakazértis."

    Nem ez kurvára nem csakazért is.. A kriktikus eleve alaphangom mást szeretne látni mint amire beült... Én egy Rambo filmre ülök be. És mivel láttam a Rambo 1-2-3-4 -et TUDOM mire számítsak és érdekes azt is kapom a leírtak alapján.

  • zetortraktor #2
    A filmstúdiók ezért is prosperálnak, hiszen pontosan ilyen fogyasztókra vágynak, akiket nem érdekel a minőség, csak az, hogy mi a márkanév. Ld. még Marvel, Star Wars, vagy esetünkben Rambo. Ezért fordulhat elő, hogy sok szar film is sikeres, mert sok nézőnek bőven elég ez a szint is. Csakazértis. Mert a kis buksijában az van, hogy ezzel megmutatja a kritikusoknak.

    Egyébként természetesen a márkahűséggel nincs is baj. A gond ott kezdődik, amikor valaki totál vakon meggyőzi magát arról, hogy a termék király (és amikor ne adj isten kiderül, hogy nem az, akkor nem szór hamut a fejére, hogy nem biztos, hogy kipróbálás nélkül kellett volna ítélkeznie), és a legbeszédesebb az, amikor az egyszeri Móricka elkezd ellenséget keresni abban, akinek van egy bizonyos véleménye. Ez az a pont, amikor kiderül, hogy ki miképp gondolkodik. Nyilván az efféle viselkedés életképes, de azért valahol szánnivaló, de általában az ilyen embereknek egy-két simogatás kell csak. És akkor rájönnek, hogy nem kell amiatt stresszelniük, mert valakinek nem tetszett a Rambo 9. Attól még ő is lehet derék ember.

    Azért én is remélem, hogy jó lesz a film és hogy sokaknak bejön - a siker szerintem borítékolható, abban már nem kell reménykedni.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.09.21. 11:58:59
  • grebber #1
    28-án bevetjük magunkat a moziba és megnézzük a Rambot.
    Hozza azt amit a rambo filmek , így ha fizetnének sem értem mit ugatnak a kritikusok amiért lehúzzák.. De ez az ő bajuk.