Szekeres Viktor

Hiába a nagy hájp, a Dumbót és a Godzilla 2-t is sokkal többen látták, mint a John Wick 3-at

A John Wick 3 nem tudta felvenni a versenyt a leszereplő hollywoodi nagyágyúkkal.

Hatalmas hájp övezte a John Wick 3 premierjét, a kritikusok is agyondicsérték a filmet, mely konkrétan jobb kritikákat kapott, mint az első vagy a második rész, azonban a közönséget mégsem sikerült olyan mértékben mobilizálni, mint egyes, bukásnak titulált blockbuster filmek esetében.

Míg Amerikában a John Wick: Chapter 3 - Parabellum 162 millió dolláros bevételével lazán sikeresebb volt, mint például a 114 millió dollárig jutó Disney-s nagyágyú, a Dumbo, vagy a jelenleg csak 107 milliós bevételt számláló Godzilla: King of the Monsters, a nemzetközi eredményeknek köszönhetően a két utóbbi film globálisan jobban teljesített. (Amerikán kívül előbbi 237, utóbbi 271 millió dollárt szakított, míg a JW3 csak 143 milliót.)

Más kérdés, hogy míg a 170 millió dollárba kerülő két utóbbi film buktának lett elkönyvelve, a legalább 100 millióval alacsonyabb büdzsével bíró John Wick 3 nagy sikernek - ki tudja, egyszer talán Keanu Reeves akciózása Kínába is el fog jutni. Az a Reeves, akire már igencsak ráférne egy mozis siker, hiszen az elmúlt tíz évben a John Wick-epizódokon kívül minden mozifilmje gyenge bevételt produkált Amerikában: a 47 Ronin 38 millió dollárja mellett a többi nyolc próbálkozása összesen 6 milliót produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    Akkor miért lett sokkal sikeresebb a John Wick itthon? Vagy Amerikában? Mi van így a logikáddal? Miért sikeresebb egy Deadpool vagy a Godzilla világszerte a Dumbónál meg egy csomó másik családi filmnél?

    A nagy logikázásban azt elfelejted, hogy a filmekre nem muszáj elmenni. Hiába megy el 4 ember egy családból a Dumbóra, ha sokkal több családból nulla megy el.
  • Whysper #5
    Amúgy logikát mikor kezdenek el használni az emberek? Dumbo gyerekektől kezdve mindenki nézi, nézheti. alapból a célcsoportja a john Wick-nek vagy fele majdnem,ha nem kevesebb mint egy Dumbónak. Család elmegy 2 gyerekkel Dumbora az 4 ember. apa anya elmegy John Wickre 2 ember. OFC.
  • Jawarider #4
    Már az első rész sem volt nagy szám. Sztori tetszett de többi nem volt nagy szám.
  • zetortraktor #3
    Persze, de ezzel nem mondasz sokat, mert az is hihető, hogy egy jó filmet, mondjuk a John Wick 3-at többen néznek meg, mint egy közepes mese adaptációt. Ott vannak a példák: Magyarországon kábé háromszorannyi embert érdekelt a John Wick, mint a Dumbo. Vietnamban is háromszorannyi embert. Spanyolországban meg ötszörannyi embert érdekelt a Dumbo.
  • Zombee #1
    Azért az valahol hihető, hogy egy élőszereplős Dumbot összességében többen néznek meg, mint egy vérgőzös akciófilmet, minőségtől függetlenül. Amúgy tényleg jó a John Wick 3.