Szekeres Viktor

Még a magyar horrorrajongókat sem mozgatta meg a Gyerekjáték

Alig tízezer embernek volt kötelező program Chucky új kalandjainak láttamozása.

Itthon nem nagyon érdekelte a közönséget Chucky és a Gyerekjáték. Ez, ha azt nézzük, hogy a korábbi filmek sem arattak túl nagy sikert, nem meglepetés, de azért reménykedni lehetett egy korrekt érdeklődésben, hiszen már máskor is előfordult, hogy egy-egy annak idején nem túl sikeres, ám kultikus film a mozitól eltérő platformokon tesz szert rajongókra, illetve, hogy pusztán egy brand eladja a filmet.

Nos, a Gyerekjáték cím nem bizonyult ilyen brandnek, hiába a 47 mozi, a 9 330 néző nem túl jó kezdőnézettség, nem is csoda, hogy mindez a hétvégi toplista 5. helyére volt elegendő. Bár, ha már brandet emlegetünk, akkor mindenképp érdemes megjegyezni, hogy idén már több újonc, azaz saját márkanévvel végképp nem rendelkező horrorfilm szerepelt jól a magyar mozikban, például A csodagyerek, ami a Gyerekjátéknál kétszer több nézőt vonzott a premierjével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • DrSoong #13
  Azért volt benne elég fantázia és nem gázabb a mostani filmeknél!
 • Zombee #12
  A gyilkosságokat tudnám egyedül pozitívumként említeni, azok jópofák.
 • professional #11
  Én jókat kacagtam rajta...a dinnyés/ajándékos résznél meg hangosan röhögtem! Amúgy tényleg egy fos az eredetihez képest!
 • Ender Wiggin #10
  Az eredeti első részt láttam tiniként hangrámodásos verzióban. Akkor is azt gondoltam róla, hogy cseppet sem félelmetes, ellenben egetverő baromság. Ha már gyilkos baba, akkor a Chinga vagy a Duma Key.
 • Zombee #9
  Elcseszték. Értelmetlen az egész baba meg a gonoszsága. És Chucky-nak nincs személyisége. Pont a lényeget szedték ki az egészből, attól volt érdekes karakter, hogy beleköltözött egy gyilkos lelke. Most meg csak egy robot, aminek a szoftveréből kiütöttek minden korlátozó tényezőt, de ettől nem lett személyisége.
 • Zoliz #8
  Általánositottam. Az új Gyerekjátékot még nem láttam mert nincs fenn a majmon.
  A régi 1-2 részt vagy harmincszor láttam ezért örülök ha nem lett annyira rossz mint amennyire nem mentek el rá a moziban.
 • Ellaberin #7
  Ezt még nem láttam. De az utolsót - ami már mondhatni szintén remake - nem bírtam végignézni annyira gagyi volt.
  Az első azért még a mai napig emlékezetes, így ezt is meg fogom nézni, hátha.

  Az biztos, hogy akinek anno - bármi is - tetszett az könnyen von párhuzamot - ezt el kell engedni, ennyi. Bár az tény, hogy sok rendezőnél a remake a szimpla másolást jelenti; beállítások, poénok, jelenetek, stb terén és ez sokszor tényleg kevés, vagy éppen megmosolyogtató - remélem itt nem így van :).
 • zetortraktor #6
  Mindent? Ezt sem cseszték el, marha jó volt, tele vele remek ötletekkel, nem fogták vissza magukat, látszik, hogy nem hollywoodi rendező csinálta. Oké, azt elismerem, hogy nem volt politikailag túl korrekt a film, de ezen ne sérüljünk már be.

  Egyébként ezt nem értem. Te ilyen remake fanatikus vagy, hogy mindet megnézed? Nézd meg a jókat, és akkor azt fogod hinni, hogy szinte minden remake jó.
 • zetortraktor #5
  Höhö, kis csacsi. Kik szoktak más, sikeres horrorokban öldökölni?
 • Zoliz #4
  Nem azzal van a gond. Nézd meg az eredeti filmet.
  Hanem azzal, hogy ma mindent elcsesznek