Szekeres Viktor

Új Az éhezők viadala-filmet terveznek

Lehet, hogy folytatódik a Hunger Games - egy előzménnyel.

Nem kell megijedni, a filmesek nem vetemednek arra, hogy új történeteket találjanak ki, amik Panem világában játszódnak, de mivel Suzanne Collins, Az éhezők viadala (Hunger Games) írója újabb kötetet tervez írni a sorozatához, ezért abból lehet, hogy film fog készülni. Legalábbis a Lionsgate stúdió már meg is vásárolta a 2020. május 19-én megjelenő előzmény regény megfilmesítési jogait.

Az egyelőre még cím nélküli könyv története 64 évvel a trilógia eseményei előtt fog játszódni és egy elbukott felkelési kísérletről fog szólni. Collins elmondta, hogy a Háború utáni tíz éves újjáépítési időszak, amit Sötét Napok néven illettek, remek táptalajt szolgáltat különféle történetek elmesélésére, ugyanis ekkor próbál meg Panem ismét lábra állni.

Az addigra már Oscar-jelölt Jennifer Lawrence-t a sztárság felé röpítő filmsorozat majdnem 3 milliárd dollárt bevételre tett szert négy epizódjával. A 2012-es első rész, Az éhezők viadala (The Hunger Games) Amerikában 408 milliós bevételt ért el, a világ többi részén pedig 286 milliót, a 2013-as Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) pedig még erre is rátett egy lapáttal, hiszen a 425 milliós amerikai kasszarobbantás mellett világszinten további 440 milliót szerzett. A visszaesés Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. résszel (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) kezdődött el, de csak minimális volt a csökkenés: 337 milliós bevétel Amerikában és 418 milliós Amerikán kívül. Viszont a negyedik film, Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) már tényleg nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és nem lett a széria legsikeresebb tagja (282 + 372 millió dollár). Más kérdés, hogy még így is kifejezetten konzisztensen teljesített a franchise.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _svd_ #2

    konzekvens = következetes
    konzisztens = Erős, tömör, állandó; belső ellentmondásoktól mentes, egységes, következetes.
  • Ender Wiggin #1
    konzisztens=következetes.
    amit te szerettél volna, az "kiegyensúlyozottan"...