Szekeres Viktor

Az utolsó mohikánból is tévésorozatot terveznek

Sokak kedvenc indiános regényéből lehet széria.

A Paramount Network Cary Joji Fukunaga és Nicholas Osborne készítésével sorozatot kezdett el fejleszteni The Last of The Mohicans címmel természetesen James Fenimore Cooper itthon Az utolsó mohikán címen megjelent regényének sorozatos változatáról van szó.

Egy sorozat fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a csatorna a készítőktől berendelte egy pilotepizód forgatókönyvét, amit vele együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően döntést hozzanak arról, hogy a projekt megérdemli-e a pilotberendelést, vagy az első rész leforgatását. Ha erre sor kerül, még az sem jelent biztos sikert, hiszen a végeredmény láttán szokták eldönteni, hogy sorozat is legyen-e a projektből. Ezek után nem meglepő, hogy maga a fejlesztési folyamat meglehetősen hosszú, van, hogy egy-két évbe is beletelik, míg egy sorozatterv eljut a képernyőre.

A regény egyik újabb kiadásának magyar nyelvű fülszövege a következő: "Cooper könyveiért több mint száz éve lelkesedik az ifjúság. Generációkat bűvölt el kalandosságával, hiteles természetismeretével, örökéletű romantikájával. Az utolsó mohikán abban az időben játszódik, amikor az angol és a francia gyarmatosítók elkeseredett harcot vívtak egymással Észak-Amerika birtokáért, az indián törzsek pedig részben a franciák, részben az angolok szövetségeseivé lettek, miközben saját területük egyre zsugorodott. Történetünkben Munro alezredes leányai egy angol katonatiszt kíséretében az őserdőn keresztül apjukhoz igyekeznek a William Henry-erdőbe. Vezetőjük egy irokéz indián, aki az angolok szolgálatában áll, noha törzse a franciák szövetségese. Magua, az irokéz, tévútra csalja őket, mert gyűlöli az alezredest. Szerencsére találkoznak Sólyomszemmel, aki két mohikán barátja társaságában arra vadászik. Az izgalmas történet folyamán a tábornok két lánya két ízben is indián fogságba esik. Hősi halált hal az ifjú mohikán, akivel kivész a mohikánok nemes indián törzs."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!