Szekeres Viktor

Bombasiker az Aladdin

Nem meglepő módon a nézőket nagyon érdekelte az Aladdin.

Miközben például az Oroszlánkirályt még mindig lutrinak lehet tekinteni, az Aladdin kapcsán már az első előzetesek láttán lehetett sejteni, hogy az azon élőszereplős Disney-adaptációk közé fog tartozni, melyek nagy sikert arathatna. És a jelek szerint a nézőket tényleg érdekli a film. A kritikusok ugyan megosztottak voltak, nagyjából fele-fele a pozitív és negatív vélemények aránya (némiképp a kedvezők fele billen el a mérleg), de a film valóban hű átirata a rajzfilmnek, és cseppet sem offenzív, élvezhetően teljesíti a vállalását - mondanunk sem kell, hogy a nézők is pozitívan értékelték a látottakat, a CinemaScore felmérése szerint 'A' lett az átlagosztályzatuk, azaz ötös.

Ha az amerikai bevételeket vesszük, akkor a film 100 millió dollárt is meghaladó hosszú hétvégét fog teljesíteni, a 31 milliós péntek bevétel pedig nagyjából 87 milliós péntek-szombat-vasárnapot jelez előre. Elég beszédes, hogy ez a nyitány A dzsungel könyvével egyenértékű, bár annak 103 milliós három napos startjának elérése elég nagy bravúr lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Az más. Úgy megvan, 112 lett a vége.
  • anubys1984 #3
    "100 millió dollárt is meghaladó hosszú hétvégét".
    Memorial Day Weekend van. Szóval a hétfői bevétellel együtt számít a 100+ millió.
  • Ender Wiggin #2
    A számok alapján ez nem biztos, hogy visszahozza a gyártási költségeket, bár még csak pár napja megy. De majd a Disney+ előfizetők pénze segít...
  • Zombee #1
    Nem lett meg a 100 millió, a péntek volt a legerősebb nap.