Szekeres Viktor

Az Alkonyat és Az éhezők viadala nyomában a John Wick-sorozat

A Lionsgate stúdió legkeményebb fejős tehenévé változott a John Wick.

Ha a közönség valamit nagyon szeret, akkor abból még többet kell kínálni nekik, ez az aranyszabály Hollywoodban. És a John Wick-franchise igazi tömegjelenséggé vált, amit a Lionsgate stúdió sem tudott nem észrevenni, hiszen a John Wick 3 olyan nyitóhétvégét produkált Amerikában, amire csak az Alkonyat, illetve Az éhezők viadala volt képes a Lionsgate-filmek közül.

Az sem meglepő, hogy mindez spinoffokat és tévésorozatot is magával fog vonni. Utóbbit két éve kezdték el fejleszteni, a címe The Continental lesz, és elég sok mindenben fog kapcsolódni a filmekhez, a középpontjában pedig a Continental szálloda lesz, illetve a lánc, hiszen több hotel is szerepet kap a világ minden részén. És a készítők szerint még arra is jó esély van, hogy John Wick karaktere feltűnik a sorozatban, de azt siettek leszögezni, hogy nem róla fog szólni a széria.

Emellett moziban is szélesebbre nyílhat az univerzum, hiszen ugyancsak két éve nyáron derült ki, hogy a Lionsgate fejleszteni kezdte a Ballerina című filmet, amit sajtóértesülések szerint a John Wick spinoffjaként próbál meg pozicionálni. A női főszereplős alkotás egy fiatal, feltörekvő forgatókönyvírótól érkezik, egy bizonyos Shay Hattentől. A két film között a kapocs igazából a stílus, valamint a közös univerzum lenne - az univerzumépítés manapság nagyon divatos, ezt nyilván nem kell részleteznünk. A Ballerina afféle Nikita-szerű film lenne, melynek középpontjában egy fiatal bérgyilkosnő lenne, aki bosszút esküszik azok ellen, akik végeztek családjával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!