Szekeres Viktor

Robert Pattinson lehet az új Denevérember

Sajtóhírek szerint már meg is van az új Batman.

Külső, illetve arc alapján tökéletes választásnak tűnik Robert Pattinson Bruce Wayne, illetve Denevérember szerepére (szögletes áll: pipa!), és bizony a Variety arról értesült, hogy őt választották ki a tervezett reboot készítői többek között Nicholas Hoult ellenében. A 33 éves színész lenne a második legfiatalabb mozis köpenyes igazságosztó, hiszen annak idején Christian Bale 31 évesen ölthette magára a lebernyeget.

Pattinsont annak ideijén az Alkonyat-filmek főszereplőjeként tűnt fel, mostanság azonban sokkal elismertebb filmekben nyújtott remek alakításokat, elég csak a Jólétre vagy a Z, az elveszett városra gondolni, bár a High Life fogadtatása már közel sem annyira egyöntetűen pozitív.

Matt Reeves, a következő Batman-mozifilm rendezője nemrég elárulta, hogy a film forgatását még idén el fogják kezdeni, vélhetően valamikor az év végén. Ez persze annak fényében nem is akkora meglepetés, hogy a Batman nemrég hivatalos premierdátumot is kapott a Warner stúdiótól: 2021. június 25-én kerülhet az amerikai mozikba.

A projektről annyit lehet tudni, hogy egy noiros Batman-sztorit fog vászonra vinni, melynek narratívája abszolút a főhős vállain nyugszik, mindent az ő nézőpontjából látunk majd. A rendező abban bízik, hogy amellett, hogy borzongató lesz a film, erős érzelmi hatást is ki fog váltani a nézőből. Az mindenesetre biztos, hogy vissza fognak térni a karakter nyomozói gyökereihez, hiszen a képregényekben mégiscsak Batman a világ legnagyszerűbb detektívje, márpedig ezt a korábbi filmek nem nagyon domborították ki. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy a legutóbbinál jóval fiatalabb iterációját láthatjuk a hősnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • harmi2009 #13
    Az is van, természetesen. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=HVmXrLnreIg
  • zetortraktor #12
  • zetortraktor #11
    Na, jönnek Cannes-ból az első The Lighthouse-kritikák, Ebben is eléggé kiemelik Pattinsont. Meg persze Defoe-t is.
  • esztyopa #10
    Végre !
    Ismét úgy érzem,hogy érdemes élni !
    De nem kéne már - csak a változatosság kedvéért- a denevér helyett...repülő kutyát bedobni? /Az nagyobb,és ijesztőbb./
  • Dynamic #9
    "szögletes áll: pipa!"
    Értem én, hogy szembe kell menni az általános vélekedéssel, de egy szögletes áll kurv@ kevés. Érdekes, hogy a cikkíró prekoncepció alapján ítéli meg a karaktert (nyilván a szögletes áll is egy ilyen "elvárás"), viszont minden más tekintetben mintha soha nem látott volna Batman rajzfilmet vagy a képregényt, mert akkor eszébe sem kéne jutnia, hogy ez az ember Bruce Wayne. Persze tudom én, hogy majd megszokjuk (bárkit meg lehet épeszű keretek között), de ettől még nem mondjuk már első körben, hogy tökéletes választás.
  • Yagami #8
    Ja, végül is lehetne bagoly is, az is éjszaka vadászik...mik mennek a ti agyatokban néha :D
  • Yagami #7
    Batman baszd meg még 100 év múlva is lesz...kurva unalmas már ez a Nolan-óta tartó nyáladzás róla.
  • zetortraktor #6
    Jó színész, és választásnak mindenképp jónak tűnik, bár azt elismerem, hogy sokakkal ellentétben nem vagyok Alkonyat-néző, így abban nem tudom, hogy milyen volt. De akármilyen is, elég sok idő eltelt azóta, és elég jól választott szerepeket magának.

    (Egyébként érdekes látni, hogy a Twilightosok közül páran, mint Stewart vagy Kendrick is hova kinőtték magukat, abszolút elismert színészek lettek. De látszik, hogy a stigmát a kényregények nézői közül nem tudják levetni magukról.)
  • tilato #5
    Na ne.....
  • ostoros #3
    Denevér, vámpír (csillámfaszláma) egy kutya, sötétben akciózik mindkettő. :)