Szekeres Viktor

Előzetest kapott a tavasszal moziba kerülő Vízipók-csodapók-film

Felújításra került a Vízipók-csodapók.

A Mozinet forgalmazásában a negyenes-ötvenes kososztály gyermekkorának hősei, Vízipók és Keresztespók meséje digitálisan felújítva újra megtekinthetővé válik a magyar mozik műsorán. Az animáció április 18-tól kerül bemutatásra itthon, és a Mozinet az alábbi előzetest adta ki hozzá. (Mikulás Ferenc csapata az 1974-es és 1980-as évad részeiből válogatta össze és rajzolta filmmé 1983-ban az alkotást.)


A film hivatalos szinopszisa a következő: "Beköszönt a tavasz, a kishangyák egy kiflicsücsök morzsával szaladgálnak a füvön. Katica tanácsára a csigaház felé igyekeznek. Odabent nem csiga lakik, hanem a Vízipók, aki úszkálni akar a tóban a szabad ég alatt. Ekkor találkoznak Keresztespókkal, aki kifogásolja, hogy egy rendes pók az nem úszkálhat a vízben. Vízipók ezen kicsit mérgelődik, a kishangyák próbálják meggyőzni a Keresztespókot, hogy a Vízipók szerintük nagyon rendes póknak tűnik..."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dregnarr1 #9
    " A modern rajzfilmekből minden kedvesség hiányzik".

    Ahogy @mad_mind is írta, csak dobálózol.

    Szülőként is egyszerűbb azzal jönni, hogy "azért ezt nézi, meg azért viselkedik így a gyerekem, mert ezek mennek a tévében". Itt a szülői lustaság, butaság vagy érdektelenség az egyedüli faktor, ami közre játszik abban, hogy mit néz vagy nem néz a gyerek. A szülőnek aktívan válogatnia kell az elérhető tengernyi tartalom közül, a Youtube korában meg főként felvetődik a kérdés, hogy mi a francnak nézetnek a gyerekkel korlátozott tartalommal rendelkező médiumot, vagyis tévét. Ez ugyanúgy a nevelés egyik eleme mai korunkban, mint bármi más, de az, hogy a mostani szülők tetemes része egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel és nem neveli, egy más kérdéskör.

    Arról már nem is beszélve, hogy a mai globalizált korunkban nem kötelező, sőt erősen ajánlott nem pusztán magyar tartalomra korlátozni a gyerek audiovizuális élményeit, így még nagyobb eséllyel lehet találni olyan tartalmakat, mint régen.
    Én például máig irigylem a lányomat, hogy milyen szívhez szóló, gyönyörű meséket nézhet, mikor nekem a tv-ből kötelező jelleggel folyt az általam iszonyú rajzolmányosnak tartott tartalom.
    Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2019.03.02. 08:56:23
  • mad mind #8
    Ez jó nagy ferdítés.
    Kiragadtál pár rajzfilmet, ami neked nem tetszik és szörnyülködsz.
    Egyébként más a célcsoportja az általad felsorolt rajzfilmeknek és a Vízipóknak. És régen is voltak bőséggel "erőszakos" rajzfilmek, csak esetleg te nem láttad őket.
  • Ender Wiggin #7
    A CN-t írtam példaként, kb. a Disney Junior kivételével mindenhol ugyanaz a beteges, csúnya rajzokkal teli fos megy, amitől max idegbeteg lesz egy gyerek. És pont az egyik a picúr pandúrok, amiben kiabálnak egyfolytában, meg tele van robbanásokkal, erőszakkal. De írhatom a Gumballt, a Unikitty-t vagy a Tini Titánokat is (ez utóbbi kettő mondjuk felnőttként nézve nem rossz, vagy a We Bare Bears, de azért egy gyerek számára felfoghatatlan dolgokkal van tele mind, csak annyit tanulnak belőle, hogy oké bántani másokat, mert még a főhősök is csak így oldják meg a problémákat, az esetleg mögöttes, morális üzenet nem valószínű, hogy átjön). A modern rajzfilmekből minden kedvesség hiányzik, ami pl. megvolt a régi pre-CGI Disney animációkban vagy akár a magyar szoci rajzfilmekben.

    @Zoliz: ez lehet, hogy így van, de rajzfilmet nagyon is lehet erőszakmentesen készíteni, erre számos követendő példa van, csak nem ebből az évezredből...

    @Boresz: a Vuk 2 egy kompletten új rajzfilm volt, a Vízipók viszont nem az, csak fel lett újítva a régi, ami ment a moziban a 80-as években is.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2019.02.28. 18:01:34
  • ostoros #6
    A vuk 2 az pénzmosás volt, semmi több.
  • Boresz #5
    ha olyan lesz mint a Vuk 2, akkor már mehet is a kukába
  • Zoliz #4
    Fontos az erőszak, mivel nincs háború a civilizációban.
    Az emberiség korábban mindig háborúzott, és ezt az ösztönt nem lehet kiirtani.
  • zetortraktor #3
    " elég megnézni, hogy mik mennek pl. az cartoon networkön. brutális. "

    igen, kalandra fel, medvetesók és pindur pandúrok. ez azért zseniális érv, mert akkor erre írhatnám, hogy elég megnézni, hogy mik mennek pl. a minimaxon, és akkor arra lehetne következtetni, hogy szegén gyerekeknek nincs igénye semmi erőszakra. (és írhatném ezt, mert a cartoon network itthon nincs a 3 legnézettebb gyerekcsatorna között.)

    a lényeg, hogy hallatlanul ostoba dolog bármiféle mesterséges "erőszakigény" szavakat eszkábálni. a gyerekek azt szeretik, ami tetszik nekik. van, hogy az erőszakos, máskor meg nem. ilyen marhaságokat szoktak más erkölcscsőszök mondani a számítógépes játékokkal játszókra, ha valami akciójátékot nyomnak, pedig lehet, hogy a versengés dobja fel őőket, nem az erőszak. a horrornéző sem tunkolni akar, hanem mást keres a horrorokban.

    de ugye a vaskalapos erkölcscsősz megmondóemberek mindent jobban tudnak, és csak elégedetlenkednek.
  • wraithLord #2
    Engem gyerekként is mindig felüdített, amikor egyszer nem azt láttam, ami mindenhol megy, hanem valami teljesen mást.

    De szerintem ez olyan kis gyerekeknek való, hogy nekik még nincs kifejezett igényük a nyakatekert pörgős akcióra. Ilyenkor még ismerkednek a dolgokkal.
  • Ender Wiggin #1
    kíváncsi lennék, hogy mai gyerekek akció és erőszakigényét egy ilyen ártatlan mese kielégíti-e (vagy csak a szüleik cibálják el őket, mert nosztalgiázni akarnak). elég megnézni, hogy mik mennek pl. az cartoon networkön. brutális.