Ötvös Tibor

Így neveld a sárkányodat 3 - így kell lezárni egy trilógiát!

Tökéletes lezárást kapott Hablaty és Fogatlan 2010-ben indult kalandja, mely ugyan kicsit hosszabb, mint azt bármi is indokolná, de kellően aranyos, megható és látványos.

Hogy tetszett az Így neveld a sárklányodat 3?
  • Tetszett, jó film
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
2010-ben került a mozikba a DreamWorks idealista meséje, az Így neveld a sárkányodat, melyben egy fiatal viking kerül szembe saját népével és annak évszázados "hagyományával". Hablaty ugyanis megsebez egy fekete sárkányt, egy Éjfúriát, a végső döfést azonban nem teszi meg. Örök barátság szövődik kettejük között, mely az egész viking falura hatással van. A siker miatt jött is a folytatás, mely meglepő módon jóval sötétebb és drámaibb volt, mint azt vártuk, de épp ezért képes volt szintet lépni és egy jóval érettebb történetet elmesélni. A nagy kérdés persze az volt, hogy van elég szufla még egy harmadik fejezetre vagy a Shrek sorsára jut Fogatlan.

Az Így neveld a sárkányodat 3. egy évvel a második fejezet után veszi fel a fonalat. Hablaty és Astrid Hibbant-sziget uralkodó párjaként teszik szabaddá a sárkányokat és gyűjtik össze őket egy helyre, ám ez a Sárkányvadászok számára több, mint kellemetlen. Végső elkeseredettségükben felbérlik Mogort, az Éjfúriák kiirtóját, aki teljesen új módszerekkel keseríti meg Halbaty életét. Az egyetlen esélyük, ha eljutnak a Sárkányok Otthonába, melyet még senki nem látott és senki nem járt ott. Emellett több szálon futnak az események és több tanulságot is átadnak egyszerre a készítők.



Felbukkannak új sárkányok és természetesen Fogatlan sorsa is megpecsételődik, így a vikingek élete is megváltozik. Olyan szinten támaszkodnak már a mindennapjaikban is a sárkányokra, hogy kérdés, képesek-e egyáltalán még létezni nélkülük. Ugyanakkor Hablaty és Arisztid is fel kell hogy készüljenek arra, hogy egy egész népért tartoznak felelősséggel és Mogor felbukkanása pillanatok alatt veszélybe sodor mindent, amit eddig elértek. És ebben rejlik az Így neveld a sárkányodat 3. varázsa: úgy képes az élet fontos dolgairól beszélni, hogy közben szórakoztat is. Elgondolkodunk, vajon mi hogyan döntenénk bizonyos helyzetekben és persze önfeledten nevetünk Fogatlan udvarlási botlásain is.

A sorozatot mindig is a Hablaty és Fogatlan közötti kapcsolat vitte el a hátán és ez most is igaz. Sokkal inkább hasonlít az első részre a film, mint a másodikra és ez azt is jelenti, hogy itt kézben van tartva a cselekmény. Nem időznek el sokat szinte semmin, szépen haladnak előre és sikerült végre ismét egy emlékezetes gonoszt alkotni. Mogor Hablaty tökéletes ellentéte, akit nem érdekel a Sárkányvadászok nyavalygása, ő csak a Hibbant-sziget lakói által elindított "szeressük a sárkányokat" mentalitást szeretné felszámolni.



Az Így neveld a sárkányodat 3. a trilógia tökéletes lezárása, melyben viszonylag nehéz hibát találni. Az animáció tökéletes, a karakterek képesek meglepni minket (a mostani részben az eddigi mellékszereplő Takonypóc és az ikerpár lép elő, emlékezetes beszólásokat szolgáltatva ezzel) és meghatóra sikerült a lezárás is. Bár sajnálatos, hogy ezzel valóban véget ér a sorozat, de ugyanakkor mégis örülhetünk neki. Az Így neveld a sárkányodat trilógia ugyanis így alkot kerek egészet és nem marad hiányérzetünk a végén. A DreamWorks ezúttal megcsinálta és csak abban reménykedhetünk, hogy a következő meséjük is hasonló minőséget képvisel majd.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Így neveld a sárkányodat 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)
szinkronizált, amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 104 perc, 2019
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Dean Deblois
Producer: Bonnie Arnold, Brad Lewis
Operatőr: Gil Zimmerman
zene: John Powell
Forgatókönyvíró: Dean Deblois

Cate Blanchett (Valka)
Jay Baruchel (Hablaty)
America Ferrara (Astrid)
F. Murray Abraham (Mogor)
Jonah Hill (Takonypóc)
Kristen Wiig (Kőfej)
Craig Ferguson (Bélhangos)
Gerard Butler (Pléhpofa)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!