Szekeres Viktor

Nemsokára jöhet is a Wolverine rebootja

Nem biztos, hogy sokat kell várni a következő Wolverine-filmre.

Lauren Shuler Donner, az X-Men-univerzum filmjeinek producere kész átadni a marsallbotot a Marvel Studiosnak és Kevin Feige-nek, ami a mozis képregény-adaptációkat illeti. Shuler Donner a napokban egy sajtótájékoztatón beszélt a mutánsokkal kapcsolatos terveikről, és ezek közül a legérdekesebb talán az volt, amit Wolverine, azaz Farkas (alias Rozsomák) karaktere kapcsán mondott el: "Ő most már a Disney reszortja, ők döntik el, hogy mit kezdenek a karakterrel."

Tehát simán előfordulhat, hogy a stúdió nem vár évekig a Wolverine-filmek újraindításával, hanem arra a közeljövőben sor fog kerülni. Mert az minden bizonnyal senki számára sem hír, hogy biztosan lesz Wolverine-reboot, hiszen a képregényes műfaj a 40-es évek óta működik úgy, hogy a példányszám-csökkenéseket a szériák újraindításával próbálják ellensúlyozni, általában új kreatív csapatok bevonásával, és minderre persze moziban is láttunk bőven példát, elég csak Denevérember, Superman vagy Pókember karakterére gondolni.

Az első Wolverine-film, az X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine) Amerikában 180, a világ többi részén pedig 193 millió dollár bevételt termelt, a folytatás, a Farkas (The Wolverine) hazájában csúnyán visszaesett, mindössze 133 millióig jutott, cserébe viszont nemzetközileg lett sikeresebb (282 millió dolláros bevétel). A harmadik rész, a Logan 226 millió dolláros amerikai bevétel mellett Amerikán kívül 393 millió dollárt hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #10
    Csak részben. Pl. Harry Osborn-t és Gwen Stacy-t már az egyetemen ismerte meg.
  • wraithLord #9
    "De Pókember egy tini."
    A filmekben biztos, mivel állandóan azt az időszakot veszik elő. Pont ezt írtam.
  • kalapos01 #8
    De Pókember egy tini. Az eredettörténeteken túl kell lépni, ebben igazad van, de nem kell ismétlés, ha valaki rebootozik. Ott van több évtized képregényes termése sztorikkal - vagy az írók kútfője saját ötletekkel. Az "epizodikus" történetek mindig mások.
  • wraithLord #7
    Legalábbis úgy tudom, hogy a képregényben is van amnéziáról szó a Weapon X sztori környékén, csak nem azért, mert Stryker fejbelőtte egy adamantium golyóval.... (Meg a szuperképessége is okozza talán?)
  • wraithLord #6
    Hát ez az, a legtöbb embernek szerintem az a baja a reboottal, hogy egyhelyben toporogtatják a karaktert, és mindig mással játszatják el nagyjából ugyanazt... Ha odafigyelnének arra is, hogy a reboottal ne csak a stáb és a színészgárda változzon, hanem mondjuk mást is megmutatnának a szuperhősből, Pókember esetén pl. az érettebb Pókembert, és nem folyton eredettörténet lenne, vagy a létrejöttéhez nagyon közeli időben játszódna, akkor max. azok ugrálnának, akik szerint más színésszel eljátszani xy karaktert istenkáromlás...

    Ez valószínűleg egy vissza a kályhához szitu lesz, mert az utolsó Wolverine filmnek (Logan) tudjuk, mi lett a vége...
    Mondjuk Wolverine egy olyan karakter, akiről van mit elmesélni, akár az eredetét is, mert az első filmben elintézték pár percben a "gyerekkorát" és a "jelenkorig" tartó történetét...
    Igaz, van neki egy második "eredettörténete" is... azóta van adamantium váza, és nem emlékszik semmire... Remélem, nem ezt szedik elő már megint. Bár nem rossz téma, ezt milliószor szívesebben nézem meg 3x, mint pl. Pókit iskolásként.
  • Paddy #5
    Csak hogy tisztázzuk: a Logan az egyetlen Wolverine film (aki valóban rozsomák.:) ).
  • Zombee #4
    Csak remélem, nem eredetsztorival vezetnék fel, mint szegény Pókembert a második nekifutásra (sőt, a harmadikból is épp csak a pókcsípés hiányzik...).
    Amúgy a Wolverine nem Farkas. Ha hinni lehet a pletykának, azért lett a filmekben Farkas, mert a magyar túl hülye, és nem tudja, mi az a rozsomák.
  • subotal #3
    "Denevérember"! ja meg szuperember nem?!
    SG...
  • kalapos01 #2
    Így van, végre egy jó hír!

    Kár lenne ezt a remek karaktert parlagon hagyni, amikor annyi jó sztorit lehet mesélni vele. Végre Hollywood rájött, hogy attól, hogy egyes színészek levedlik magukról a szuperhőst, még nem kell a karaktert örökre eltüntetni. Elég szar lenne, ha a színész diktálna, hogy egy karakterrel hány film készülhet. Majd a néző megmondja, hogy érdekli-e egy új Farkas.

    (Én például egy új Daredevilt azért elnéznék, mert piszok jó sztorijai vannak képregényben, de nem úgy tűnik, hogy rebootolni akarnák. Talán most, hogy a sorozatnak vége.)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.02.12. 10:23:33
  • Macropus Rufus #1
    ismét egy reboot. remek.