Szekeres Viktor

Kiderült, mikor láthatjuk a legújabb Tom Clancy-adaptációt

2020-ban kerül mozikba a Without Remorse.

Tom Clancy Hollywood egyik legkeresettebb írója, nemrég a filmek után tévésorozat is készült egyik hőse, Jack Ryan kalandjaiból, és nemsokára egy másik figurája, John Clark is meg fog elevenedni a vásznon. A Michael B. Jordan főszereplésével készítendő film amerikai premierjét ugyanis 2020. szeptember 18-éra tűzte ki a Paramount stúdió.

Az itthon Bűntudat nélkül címen megjelent 1994-es regény tervezett filmes adaptációjáról már 2006-ban is írtunk, akkor John Singletonra bízták a projektet. A hetvenes években, a vietnami háború idején játszódó történet főhőse, az egykori katonatiszt és CIA-s először Willem Dafoe alakításában bukkant fel a Végveszélyben című Clancy-adaptációban, míg A rettegés arénájában Liev Schreiber személyesítette meg őt. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ezt a filmet ki írja és rendezi.

A Jack Ryan-univerzumban játszódó történet alapjául szolgáló könyv magyar nyelvű fülszövege a következő: "A Bűntudat nélkül című regény főhőse már ismerős a Tom Clancy-rajongók számára. A fedőneve Mr. Clark. A CIA-nek dolgozik, hidegvérű és igencsak hatékony De ki is ő valójában? Hogyan lett a hétköznapi John Kellyből a CIA legendás ügynöke, aki áthágta az igazságszolgáltatás és az erkölcs határait könyörületesség és bűntudat nélkül? Az egykori SEAL kommandós és vietnami veterán életét beárnyékolja felesége halálos autóbalesete. Fél évvel a tragédia után John Kelly megismerkedik egy fiatal, ám tragikus sorsú nővel. Bimbózó kapcsolatuknak azonban hamar vége szakad: a lány brutális gyilkosság áldozata lesz. A férfi bosszút esküszik, és a szeme előtt egyetlen cél lebeg: fel akarja számolni a drogdílerekből álló, kegyetlen bűnszervezetet. Ezzel egy időben a Pentagon parancsára egy titkos hadművelet veszi kezdetét Észak-Vietnamban. A politikai foglyok kiszabadításához a kémek és a különleges harci különítmények mellett kell egy tapasztalt katona, aki jól ismeri a vietnami terepet. John Kelly (új fedőnevén Mr. Clark) hirtelen két küldetés nehézségeivel találja szembe magát és nem hibázhat, mert nem csak a saját életét kockáztatja a harcban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    johhny storm után egy újabb fehér karaktert kap jordan :-)))))