Szekeres Viktor

Üdvözlet a gyilkostól - film készül az ismert James Patterson-krimiből

James Patterson újabb krimijéből lesz mozgókép.

A James Patterson-féle The Postcard Killings adaptációja hivatalosan is zöld utat kapott hosszú évek fejlesztését követően a Good Films Collective jóvoltából. (A regény, bár Patterson neve alatt fut, Liza Marklund nevét is viseli - mint ismert, Patterson neve inkább afféle ernyő az ő jóváhagyásával kiadott könyvek kiadásához). A szkriptet Andrew Stern írja Marklunddal, a filmet Danis Tanovic rendezi, a három főszereplő pedig Jeffrey Dean Morgan, Connie Nielsen és Cush Jumbo lesz.

Érdekesség, hogy évekkel ezelőtt, amikor Hollywood először nekiállt az adaptációnak, még Patrick Dempsey lett volna a főszereplő Dakota Fanninggel, a rendezői pálca pedig Janusz Kaminski kezébe került volna.

Az itthon Üdvözlet a gyilkostól címen megjelent könyv fülszövege a következő, ha valaki a sztorira lenne kíváncsi: "Róma, Párizs, Koppenhága, Frankfurt… Európa nagyvárosi szállodáiban ifjú párokat találnak vérbe fagyva és különös pózba rendezve. Kannon, a New York-i nyomozó lányával Rómában végeznek, így a férfit személyes bosszúvágy is fűti. Az elkövetők nyomot ugyan nem hagynak maguk után, ám azt előre jelzik, hol csapnak le legközelebb: egy helyi újságnak küldött képeslapon jelentik be, hogy mire készülnek. Stockholmban a bűnügyi újságírónő, Dessi Larsson a képeslap címzettje. Kezdetét veszi a hajsza. A svéd riporternő és az amerikai nyomozó mindent elkövetnek, hogy kiderítsék: mi vezérli a könyörtelen gyilkosokat, s hol a hiba tökéletesnek tűnő számításukban. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #3
  "és egy szerepre a nekik legalkalmasabbat castingolják. "
  Óriásit tévedtél megint.
  Egy szerepre a szerepre legalkalmasabbat kell választani. Ha nem így tesznek, annak a szerep látja kárát.
 • zetortraktor #2
  Menj a PC-skedéseiddel szerintem máshova, az efféle érzékenység és hiszti tesz mindent tönkre. Mostantól csak ácsok játsszanak ácsot! Németek németet! Le a fekete hajúakkal, akik szőkéket játszanak parókában, mert elviszik a szőke hajúak elől a lehetőségeket. Gyilkost csakis gyilkos alakítson!

  Örülök, hogy Hollywoodot nem mindig érdeklik ilyen baromságok, és hagyják, hogy egy színész eljátssza azt, akit tud, és egy szerepre a nekik legalkalmasabbat castingolják.
 • Ender Wiggin #1
  Már svéd szerepre sem tudnak svéd színészt castingolni, noha elég sok ismert svéd dolgozik nemzetközi produkciókban, kész agyrém... Gondolják, skandináv, azt jóvan.