Ötvös Tibor

Megható történetet nyújt az Instant család

Megható történetet sikerült összehozni az Instant család alkotóinak, melyben az örökbefogadásról beszélnek, teljesen kendőzetlenül és kimondottan humorosan.

Hogy tetszett az Instant család?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Nem hittem volna, hogy a Megjött apuci! és a Förtelmes főnökök 2 rendezője képes lesz egy komolyabb vígjátékot is összehozni, de az Instant családdal megcáfolta korábbi gondolatomat. Ilyen nyíltan és őszintén, erőteljesen elgondolkodtató módon még nem nagyon beszélt egyetlen film sem az örökbefogadás valódi nehézségeiről és nem hittem volna, hogy éppen egy vígjáték gondolkodtatja majd el az embert erről a kérdésről. Persze, mint ahogy ilyenkor szokott lenni, a film cselekményét valós események adják, melyek épp az író-rendező Sean Anders-szel estek meg, így első kézből tudott tapasztalatokat gyűjteni és ennek köszönhetően nagyon érzékenyen tudott a témához nyúlni.

A történet nagyon egyszerű. Pete és Ellie már a negyvenes éveikben járnak és egyik nap rádöbbennek, hogy gyereket akarnak. Az örökbefogadás mellett döntenek és elmennek egy ilyen csoport nyílt napjára. A tanfolyamon sok más szülőjelölttel együtt kezdik meg a "képzést", majd végül egy gyerek helyett rögtön hármat fogadnak örökbe. És itt kezdődnek a gondok, azaz beköszön a valóság. A gyerekek ugyanis nehezen kezelhetők, de ez elsősorban a korábbi életkörülményeiknek köszönhető. A nagy kérdés, hogy egy szerető páros meddig bírja idegekkel a megpróbáltatásokat és persze mennyire toleránsak és kitartóak.



A film nagyon jól választotta meg a szereplőket, hiszen mind Mark Wahlberg mind Rose Byrne nagyon természetesen hozzák a rájuk szabott karaktereket. A film igazi erejét azonban a tinédzser lány, Lizzie jelenti, akit a színész-énekes Isabela Moner alakít. A szeretetéhes tini, aki egyszerre próbál vigyázni a testvéreire és megfelelni az új család elvárásainak, ugyanakkor felvenni a kapcsolatot az igazi anyjával... elég összetett karakter, amibe belefér még az első "szerelem" és az első csalódás ábrázolása is. Nem kétséges, hogy Lizzie nélkül jóval kevesebb lenne a film.

Persze sokan gondolhatják azt, hogy ennyi gond egyszerre már túl sok és valószínű ez már a kitaláció része. Csak a gyűléseken történtek oldják a feszültségeket, hiszen ilyenkor a tagok egyszerre nevetnek a többiek gondjain és mi is képesek vagyunk velük együtt mosolyogni ezeken. Anders számára láthatóan jót tett, hogy saját élményekből táplálkozó filmet készített, mert a sok mosolygás mellett persze el is gondolkodhatunk a gyermekvállalás nehézségein és az áldozatokon, amiket ennek kapcsán mindenképpen meg kell hoznunk. Az Instant család az év egyik meglepetése, melyet mindenképpen érdemes megnézni minden gyerekvállalás előtt álló párnak.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Instant család (Instant Family)
szinkronizált, amerikai vígjáték, 118 perc, 2018
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Sean Anders
Producer: Sean Anders, Stephen Levinson, John Morris, Mark Wahlberg
Operatőr: Brett Pawlak
Vágó: Brad Wilhite
Forgatókönyvíró: Sean Anders, John Morris

Mark Wahlberg (Pete)
Isabela Moner (Lizzy)
Rose Byrne (Ellie)
Octavia Spencer (Karen)
Eve Harlow (Brenda Fernandez)
Tig Notaro (Sharon)
Julie Hagerty (Jan)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!