Szekeres Viktor

Végre elkészülhet a Jay és Néma Bob rebootja

Előrelépésről adhatunk hírt Kevin Smith új filmje kapcsán.

Rég nem olvashattunk hírt arról, hogy áll a Jay és Néma Bob rebootja, de most végre pozitív előjelű információ került napvilágra, ugyanis a Deadline információi szerint a Saban Films megszerezte a produkció észak-amerikai forgalmazási jogait, így már stúdióval is rendelkezik Kevin Smith projektje.

A tervezett film története szerint a két főhős visszamenne Hollywoodban, hogy megakadályozza az első filmben a róluk forgatott, szerintük szörnyen sikerült Bluntman & Chronic Movie rebootját. Természetesen kőkemény szatíráról lenne szó, mely a filmes ipar újrázási mániáját figurázná ki, a remake-eket, rebootokat és folytatásokat. Miközben természetesen maga a film is az lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Nehéz belátni, hogy folytatás? Kevin Smith belőled is gúnyt űz. :) Jelen filmnek konkrétan volt egyetlen előzménye, a többit nem érdemes ide keverni, mivel az összes kapocs New Jersey, meg hogy Jay és Néma Bob mellékszereplőként feltűnnek bennük, a Képtelen képregényben pl. csak pár percre.
  • zetortraktor #5
    Gondoltam, eldöntöm a vitát. Mivel nem akarom a saját vélt okosságomat terjeszteni, vagy marhaságot írni, a google-höz fordultam, amit manapság fura módon sokan nem tesznek meg, valamiért nem sikk nem hülyeséget írni.

    Amit talált a Google, miután megnéztem a leginkább illetékes, Kevin Smith szavait: szerinte ez reboot, hiszen mindenhol #JayAndSilentBobReboot hashtaggel hivatkozik rá, ergó mások is így hivatkoznak. De aztis elmondja, hogy nem reboot, ahogy egyesek gondolnak a rebootokra.

    Ennyi. Tanulság: ismerkedjen mindenki a Google-lel.
    ---
    A fogalmi zavar egyébként sokak fejében abból adódik, hogy a reboot, azaz egy (leendő) sorozat újraindítása érthető úgy is, hogy

    a.) csinálnak egy új legelső részt, amire felhúzzák az újjáélesztett franchise-t (ilyenkor az új első rész nem feltétlenül konkrét feldolgozása a régi elsőnek, mert az remake lenne, de persze remake is lehet reboot) - tehát nulláról indítják újra a filmsorozatot.
    b.) a régi, anno leállított sorozatot, aminek volt több része, felélesztik, arról a pontról folytatják, ahol abbamaradt, vagy pedig ugranak az időben - tehát újraindítják, de sorozatként, nem a történet tekintetében.

    Mindkettő tekinthető újraindításnak. És mindenki mást gondol rebootnak. És szinte mindenki a saját igazságát véli univerzális igazságnak.

    (Ezért hivatkoznak a tévében is rebootként simán folytatott sorozatokra. És hivatkoznak remake-ként valójában rebootolt sorozatokra.)
  • Zombee #4
    Nem csak szerinted. :)

    Amúgy szerintem az SG.hu cikkírói zseniális trollok. Mert kizárt, hogy ennyire idióta legyen valaki. :)
  • Ender Wiggin #3
    Nembaj, a lényeg, hogy benne legyen a mondatban, hogy reboot...
  • Macropus Rufus #2
    "A tervezett film története szerint a két főhős visszamenne Hollywoodban, hogy megakadályozza az első filmben a róluk forgatott, szerintük szörnyen sikerült Bluntman & Chronic Movie rebootját."
    ez nem reboot, hanem folytatás. Sztem.
  • NEXUS6 #1
    Jessz