Szekeres Viktor

Jiddis rendőrök szövetségéről szóló tévésorozatot terveznek

Újabb sikeres könyvből lehet tévésorozat.

A CBS Studios elkezdett dolgozni a Yiddish Policemen's Union című tévésorozat tervén, melynek alapja természetesen Michael Chabon zseniálisan vicces könyve lenne. Az alternatív jelenben játszódó szériát is Chabon készítené Ayelet Waldman közreműködésével, és a sötét tónusú, komikus krimikért, illetve politikai thrillerekért rajongók minden bizonnyal örömmel fogják fogadni, ha lesz belőle valamit.

Az itthon Jiddis rendőrök szövetsége címen megjelent könyv fülszövege a következő: "Krimi, sci-fi, sakkregény, alternatív történelmi fantazmagória, politikai szatíra, szerelmes regény, zsidó sorsregény, nabokovi ihletésű játék a nyelvvel: Michael Chabon 2007-ben megjelent, számos díjat elnyert könyve olyan kategorizálhatatlan, vagy olyan sokféleképpen kategorizálható - és élvezhető! -, hogy nem nagy merészség kimondani: az elmúlt évtizedek egyik legkülönösebb és legnagyszerűbb irodalmi alkotása. Chabon világában (ahol Hitler előbb legyőzte Sztálint, s aztán Berlinre hullott az első atombomba) Amerika a második világháború alatt elfogad egy törvényt, amelynek értelmében a menekülő zsidók letelepedhetnek Alaszkában, s így a holokausztban "csak" kétmillió zsidó pusztul el... A Palesztinában létrejövő zsidó államot az arab túlerő elpusztítja, s így a zsidóság nagy része Alaszkában köt ki, egy Sitka nevű városban és környékén, amely hatvan évre autonómiát kap.
Itt, Sitkában játszódik a történet, akkor, amikor megint "fura idők járnak" - az autonómia hat évtizede után a jövő újból bizonytalan: a zsidók elveszítik már-már megszeretett új hazájukat. Landsman nyomozó és félig zsidó, félig alaszkai őslakos társa ekkor kezd el nyomozni egy rejtélyes gyilkosság ügyében, amiből a legelején csak annyi világos: az áldozat egy narkós fiú, és a szobában, ahol megölték, van egy sakktábla, rajta bizarr állással, amely talán valamiféle kulcsa lehet a megoldásnak...
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!