Ötvös Tibor

2018 legrosszabbja a Holmes és Watson

Will Ferrell és John C. Reilly karrier-gyilkos filmje is lehet a Holmes és Watson, melyet egész egyszerűen nagyon kellemetlen nézni.

Hogy tetszett a Holmes és Watson?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Az ember azt hihetné, hogy egy rossz filmről sokkal egyszerűbb és kreatívabb dolog kritikát írni, pedig ez nem így van. Egy közepes alkotásban még lehet találni pro és kontra érveket és ezeket kiemelve eldönteni, hogy az egyszeri kritikusnak tetszik vagy sem a film. Egy jó produkció esetében pedig nagyon könnyű a dolog, de az sajnos ritkaság. Egy rossznál viszont alaposan meg kell támogatni az érveket és nem elég csak leírni, hogy "ne nézze meg senki!". A Holmes és Watson Will Ferrell és John C. Reilly harmadik közös filmje a Tesó-tusa és a Taplógáz után és mivel a korábbi két film nem volt olyan rossz (az autóversenyes kimondottan vicces lett), illetve Sherlock Holmes a sorozat és Guy Ritchie filmjei miatt nagyon menő manapság, kimondottan várós volt a Holmes és Watson.

Sajnos azonban szinte minden elromlott, amit csak el lehet rontani egy ilyen filmben. Ferrell a Ron Burgundy-filmekkel bizonyította, hogy kiváló komikus és a Felforgatókönyvben színészi kvalitásait is megcsillogtatta. Éppen ezért dühítő, hogy az utóbbi években milyen selejtes filmekben szerepelt. A Keményítőkúra vagy éppen A szerencse háza is elég gyenge lett, a Holmes és Watson pedig mindezt most meg is koronázta. Ferrell láthatóan nem tud mit kezdeni a nyomozó karakterével, de ez valójában nem az ő hibája. Egyszerűen maga a forgatókönyv nem engedi, hogy bármi szórakoztatót nyújtson a színész. És ebben Etan Cohen rendezése sem segít, aki feltehetően nem tudott mit kezdeni a színészeivel és a történettel.


Utóbbit meg is értem, mivel az nem nagyon létezik: egy zseniális nyomozó egy bűnözőt üldöz (Moriarty-t), aki a királynőt szeretné kiiktatni. Ebben ismét segítségére lesz hű társa, Dr. Watson, akit John C. Reilly hoz, nagyon rosszul. A mellékszerepekben igazi sztárok ripacskodnak, hiszen Hugh Laurie és Ralph Fiennes is felbukkannak a filmben, de túl sok karaktert ők sem adnak a figuráknak. Csak letudják a kötelezőt és feltehetően mennek a következő forgatásra. Igen, sajnos folyamatosan lerí a filmről, hogy itt mindenki csak azért van jelen, mert korábban aláírt és "kötelezve van" a szereplésre.

A Holmes és Watson folyamatosan azt próbálja illusztrálni, hogy a mai modern eszközök mennyire viccesek és mennyire más lett volna ezeket a megoldásokat egy korábbi korban alkalmazni. Csak egy példa: Holmes és Watson szelfizni akar a királynővel, akit persze leüt a nehéz gép. (Nem ismerős valahonnan ez a poén? Segítek: Kincsem.) Vagy egy eszméletlen testet próbál a két főszereplő odébb rakni és ez egy épp arra járó számára homoszexuális kanbulinak tűnik. (Csupasz pisztoly, valaki?)



Ilyen és ehhez hasonló "poénokkal" fárasztják a nagyérdeműt és járatja le magát a két színész. A Holmes és Watson simán jelenthet egy hatalmas törést Ferrell karrierjében, ami akár végzetes is lehet. Ezt egyébként sajnálnám, hiszen Ron Burgundy és számos más karakter bizonyítja, hogy egy jó szerepben igenis tud maradandót vagy vicceset nyújtani a színész. Cohen pedig a Trópusi vihar forgatókönyvével már letette névjegyét a vígjátékok terén, szóval nagyon érdekelne, mitől lett végül ilyen borzalmas ez a film. A gyártó is érezte, hogy itt valami nagyon rosszat kapott és próbálta eladni a Netflixnek - amely több Adam Sandler-filmmel a készletében sem tartott igényt rá. És jól tette, a Holmes és Watson a 2018-as év borzalmas lezárása és csak remélni tudjuk, hogy idén nem kapunk ilyen gyatra produkciót.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Holmes és Watson (Holmes and Watson)
szinkronizált, amerikai kalandfilm, krimi vígjáték, 90 perc, 2018
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Etan Cohen
Producer: Jimmy Miller, Clayton Townsend
Operatőr: Oliver Wood
Vágó: Erik Jessen, Dean Zimmerman
Forgatókönyvíró: Etan Cohen

Kelly MacDonald (Mrs. Hudson)
Will Ferrell (Sherlock Holmes)
Rebecca Hall (Dr. Grace Hart)
Ralph Fiennes (Moriarty)
Lauren Lapkus (Millie)
Noah Jupe (Doxy)
John C. Reilly (Dr. Watson)
Hugh Laurie (Mycroft Holmes)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rajdi #12
    Én még a 6 évvel ezelőtti Képtelen kampány-on is elröhögtem magam párszor, aki már több Ferrell filmet is látott és nem köpköd a fickótól, annak kötelező darab. A Holmes-tól meg nem várok sokat, de a lexarabb filmjében is van azért egy két jó poén, csak észre kell venni ;) Diszkópatkányok forever!!
  • Aldo Moro #11
    Láttam egy pár filmet ettől a Ferrelltől, talán egy értékelhető volt köztük, a többinek már a címére sem emlékszem, annyira szörnyű maga az ember.
  • Dewri #10
    Az 1998-as Diszkópatkányok a király... :D
  • Zombee #9
    Nekem nem igazán tetszett, de abban se Ferrell a jó. Amiben bírtam, az a Jay és Néma Bob visszavág vadőre, meg a Suli-huligánokban Frank, a tank. De ezek mellékszerepek.
  • csicso82 #8
    Az Other Guys az piszok nagy bár ott az egész film üt: Michael Keaton jó, és Mark Whalberg meg a repülő páva csúcs.
  • cateran #7
    "manapsag az egyik legjobb komikus"
    vs
    "oke Jim Carrey mellett elbujhat"

    2019-et irunk, nem 2002-t....Will Ferrell sosem volt, Jim Carrey meg mar..sehol sincs...Talan a Kick-Ass 2 volt az utolso epkezlab filmje vagy 6 eve...

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2019.01.09. 02:21:12
  • IXEMGabeo #6
    izlesek es pofonok, de Will Ferrell manapsag az egyik legjobb komikus...oke Jim Carrey mellett elbujhat, de en kedvelem igy is es a Get hard c. filmje nekem tetszett a sok buzis poen ellenere is
  • Dynamic #5
    Ironikus, hogy mindenhol leírják, hogy az a LEGGYAKORIBB poénforrás, hogy a mai cuccokat a viktoriánus korba helyezik, erre mindenhol csak a szelfizős jelenetet említik (és hozzá a Kincsemet). Na most akkor lehet, hogy az ilyen poénból még sincs olyan kurva sok?
  • PetruZ #4
    Két jó filmje van: a The Other Guys és a Stranger Than Fiction. Utóbbi magasan a legjobb, nem is értem, hogy kerülhetett ilyen szerepbe (a többi, nem említett filmjéhez képest, ahol tényleg ripacs). :)
  • AnuluWork #3
    A Taplógáz nem rossz film. Sőt, jó.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.01.08. 20:08:27