Szekeres Viktor

Ridley Scott már dolgozik a Gladiátor 2-n

Ridley Scott a Gladiátor folytatásán kezdett el dolgozni.

Sokan tartják minden idők legjobb filmjei között számon a Gladiátort, így jó eséllyel megannyi kéz bokszolt levegőbe a hír hallatán, miszerint elkészülhet a folytatás. Akkor pedig pláne, amikor kiderült, hogy minderre az eredeti készítők közreműködésével kerülne sor, vagyis ismét Ridley Scott vehetné kézbe a karmesteri pálcát.

A Deadline értesülései szerint a történelmi dráma második részének Peter Craig írja a forgatókönyvét, aki a Top Gun: Maverick szkriptjével bizonyította, hogy ért a több évtizede szunnyadó klasszikus folytatásának megálmodásához - legalábbis mindezt a stúdiók számára tette, hiszen mi még nem láttuk a Top Gun 2-t, így nem tudjuk, hogy mennyire érti a mesterségét. A Gladiátor 2 (aminek biztos, hogy nem ez lesz a címe) Luciusról fog szólni, aki Lucilla fia és a Joaquin Phoenix által alakított főgonosz, Commodus unokaöccse.

Az eredeti film, mint ismert, Russell Crowe főszereplésével 2000-ben került bemutatásra a mozikban, és annak ellenére kapott 11 Oscar-jelölést (melyek közül ötöt díjra is váltott), hogy blockbusternek szánták és a díjszezonon kívül, májusban mutatták be a mozik. A film globálisan 460 millió dolláros bevételre tett szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces2 #8
    Szerinted a gladiátor egy jó film :D :D :D :D vagy a Prométemussz , konkrétan pont az ellenkezője történik benne mint amit leirtál , módszeressen váltják aprópénzre az alien misztikumát, kozmikus horrorbol lerángatják egy olcsó szaros monster featurbe :P
  • Zoliz #7
    A jó film arról ismerkszik meg, hogy nem mutatnak meg benne mindent és nem szórakoztatásra épül hanem a fantázia és gondolkodás meginditására. A SW tökéletesen ötvözte ezt szórakoztatással (minőségi gyilkolás, fény és hangeffektek), ahogyan a Bolygó Neve Halál és Alien Covenant is.

    A rossz rendező mindent meg akar mutatni, de mivel nem képes mindent ezért a filmből sorozat lesz és nem minőségi alkotás. Én drukkolok Ridley Scottnak, mert rossz filmet még nem csinált.

    Használjátok az agyatokat mielőtt a gépek fogják helyettetek!
  • Bulics #6
    Az alient nem Ő rontotta el hanem a stúdió, ezt állítom. Nekem is kedvenceim voltak az alien filmek(kivéve a 2.) sokáig illetve mai napig nagy becsben vannak tartva. De nézd meg a Nyolcadik utast! Én most megtettem hosszú évek után. Nézd meg a filmkészítési technikát. Lassú sikló kamera, atmoszférikus beállítások, van idő a beleélésre és a merengésre. Nem véletlen mérföldkő az a film. És aztán adta a tv a prometheust, úgyhogy évek után azt is megnéztem. És tudod mit? Az a film rohan. Semmire nincs idő mindent össze kell csapni, kulcsjelenetek lettek kivágva(akár a gladiátornál, ajánlom a rendezői változatot), rohanjunk mint az állat mert a stúdió nem akart 3 órás filmet, mert az bebukik mint később a blade runner, legalább is ők ezt bukásnak nevezik. Aztán meg beleerőltetik az xenomorphot a folytatásba és ezért új szereplők kellenek. Egyébként sztem ezekkel együtt a két új alien nagyon messze van egy rossz filmtől csak sokkal több lehetett volna. Én szerintem ha van mondanivaló akkor jöhet a Lucius.
  • NEXUS6 #5
  • Merces2 #4
    ...........nincs egy rohadt öregek otthona abban a rohadt hollywoodban?
  • Ender Wiggin #3
    https://screenrant.com/gladiator-2-ridley-scott-russell-crowe-maximus/

    Érdemes más forrást is olvasni. Már forgatókönyv is van, amiben visszatér Maximus, az más kérdés, hogy végül a stúdió lehurrogja-e Scottot. A film ettől még szólhat Luciusról, a kettő nem zárja ki egymást.
  • Seven44 #2
    Maximus nem lesz visszahozva. Film Luciusról fog szólni és nem Gladiátor címmel.
  • Ender Wiggin #1
    remélhetőleg ezt is elszabja, mint az alient. az már eleve necces, hogy vissza akarja hozni maximust.