Szekeres Viktor

Kiosztották a legjobb sorozatoknak járó Emmy-díjat

Idén végre nem söpört a Game of Thrones, már kutyába sem veszik a The Big Bang Theoryt, és nem a The Walking Dead szállította a legjobb színészi alakításokat. De akkor ki nyert?

Hány sorozatot nézel a legjobb dráma jelöltjeiből? (The Americans, The Crown, Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, Stranger Things, This Is Us, Westworld)
  • Mindet.
  • Csak egyet nem.
  • 4-6-ot.
  • Csak kettőt vagy hármat.
  • Ciki, de csak egyet.
  • Bocs, de nem nézek jó sorozatokat.
Hajnalban 70. alkalommal tartották meg a főműsoridős televíziós Emmy-díjak átadását, mely során a legjobb sorozatok, valóságshow-k, beszélgetős műsorok, limitált sorozatok és szkeccssorozatok készítőit, illetve közreműködőit díjazták. A Colin Jost és Michael Che által vezetett eseményt Amerikában az NBC csatorna közvetítette, hazai tévéadón azonban nem nagyon lehetett élőben látni a gálát.


Múlt héten már kiosztották a díjak egy részét, mondhatni a töltelék díjakat, amiknek az átadása nem kerül képernyőre főműsoridőben, ezek a technikai elismerések, valamint a kevésbé fontosnak tartott kategóriák (vendégszereplők, tévéfilmes, illetve a valóságshow-s kategóriák zöme). Ekkor kiderült, hogy a legjobb animációs sorozat a tavalyi idényben a Rick és Morty volt, a legjobb dokureality a United Shades Of America With W. Kamau Bell, a legjobb strukturált reality a Melegítő felélesztése, a legkiemelkedőbb vendégszereplők pedig Ron Cephas Jones és Samira Wiley, valamint Katt Williams és Tiffany Haddish, előbbi kettő a drámákban, utóbbiak pedig komédiákban.

Idén nem ismételhetett a komédiák között a Veep, hiszen a hetedik szezonját Julia Louis-Dreyfus rákkezelése miatt csak tavasszal mutatják be, így helyére a The Marvelous Mrs. Maisel lépett az Amazon Prime nagy büszkeségére. Visszatért viszont a díjazhatók közé a Game of Thrones, mely a tavalyi évet hagyta ki - és idén is nyert, a tavaly taroló The Handmaid's Tale pedig díj nélkül maradt. Ahogy 2017-ben, úgy a Westworld vagy a Stranger Things sok jelölése ellenére ismét csak nem nagyon nyert komolyabb díjakat, egyedül Thandie Newtonnak jutott egy mellékszereplői szobor.

Ezúttal tarolásról sem nagyon lehet beszélni, bár a The Marvelous Mrs. Maisel nem csak a legjobb sorozatos és két színészi díjat söpört be, hanem még az íróit és a rendezőit is. Ugyancsak több díjjal távozott a Game of Thrones, valamint a The Crown és a The Americans. A limitált sorozatok között pedig a Godless és a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story duplázott.


Hány sorozatot nézel a legjobb komédia jelöltjeiből? (Atlanta, Barry, Black-ish, Curb Your Enthusiasm, GLOW, The Marvelous Mrs. Maisel, Silicon Valley, Unbreakable Kimmy Schmidt)
  • Mindet.
  • Csak egyet nem.
  • 4-7-et.
  • Csak kettőt. vagy hármat
  • Egyetlen egyet.
  • Nem nézek jó komédiákat.
A legnézettebb sorozatok, ahogy azt már megszokhattuk, nem nagyon kaptak jelölést. Sem az NCIS, sem a The Walking Dead, sem pedig a The Big Bang Theory nem volt tényező 2017/18-ban, így ezeket továbbra sem nagyon érdemes számonkérni az amerikai tévés akadémián. Íme a kiemelt kategóriák nyertesei, a többi pedig az Emmy hivatalos oldalán olvasható el.

Legjobb dráma: Trónok harca
Legjobb komédia: The Marvelous Mrs. Maisel
Legjobb drámai férfi főszereplő: Matthew Rhys (Foglalkozásuk: amerikai)
Legjobb drámai női főszereplő: Claire Foy (The Crown)
Legjobb drámai férfi mellékszereplő: Peter Dinklage (Trónok harca)
Legjobb drámai női mellékszereplő: Thandiw Newton (Westworld)
Legjobb komikus férfi főszereplő: Bill Hader (Barry)
Legjobb komikus női főszereplő: Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
Legjobb komikus férfi mellékszereplő: Henry Winkler (Barry)
Legjobb komikus női mellékszereplő: Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #8
    Huhh? Izig-verig CP sorozat...kibebaszott jo latvanyvilaggal, de alapfelvetes? Standard CP....sztori? Detto...Szineszi jatek? Hmm..mondjuk hullamzo....
  • asgh #7
    Szvsz az Altered Carbon látványban, vfx-ben ott volt, az alap felvetés érdekes, de sztoriban, színészi játékban inkább meh.
  • Andrevv #6
    A szolgálólány meséje első néhány részét megnéztem, de teljesen depressziós lehet lenni tőle, pedig jóformán semmi sem történik. Lesz később valami értelme vagy hagyjam a fenébe?
  • TokraFan #5
    Mi ez a baromság? ma már tényleg minden csökkent képességű idióta írhat cikket? Ősszeállít egy olyan poll-t, ami azzal indít, hogy mennyit nézünk a legjobb drámákból, majd válaszlehetőségek között nincs olyan, hogy "nem nézek drámát", helyette beteszi, hogy "Nem nézek sorozatokat"?? What the F*ck???
    Tehát ha nem szeretem a dráma műfajú sorozatokat, akkor automatikusan nem léteznek más műfajban jó sorozatok?? A 12éves fiamnak több esze van...Kedves SG, előnyüs lenne, ha nem haver-haverja és/vagy a rokonok írhatnának cikkeket, hanem esetleg olyanok, akik értenek is az újságíráshoz..Már amennyiben az a cél, hogy maradjon pár kósza látogató...
  • unrealnoise #4
    Amúgy a The Americans és a The Crown nagyon jó, a The Marvelous Mrs. Maisel pedig nagyon várós, kár, hogy magyar spec hiányában eddig hanyagolnom kell... Matthew Rhys-nak külön gratula!
  • unrealnoise #3
    Nah ne vicceljetek már, a fenti lista rossz... Jézusom, ki a fene írta ezt a cikket?

    Ennél brutálisabb hibát nem sokat láttam az életben...

    Nah látjátok, ezért nem olvasok sg.hu-t és ezért nem fizetek egy forintot sem nektek. A fórum jó, de ott a társaság az ami ér valamit, bárhol máshol is egymásra lehetne találni.

    Az oldal maga egy rossz vicc...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.09.18. 15:10:10
  • kalapos01 #2
    A drámák között egy 80-as évekbeli scifi, egy sötét disztópia, egy sárkányos fantasy, egy jövőben játszódó mesterséges intelligenciás sorozat, egy 80-as évekbeli kémthriller - milyen fasza korban élünk már! 30 évvel ezelőtt 5 nyomozós sorozatot jelöltek. Amik közé olykor került egy kórházas.

    "Én kicsit azt érzem, hogy a meetoo és egyéb miatt nyomatják"

    Ennek némiképp ellentmond, hogy még jóval a metoo-zás előtt csinálták, mutatták be és kapott díjakat tavaly. Vagy megelőzte a korát, vagy azért nyomták, mert jó. Most viszont, amikor tényleg mondhatnánk, hogy amiatt nyomják, nem kapott semmit. Szóval. Cserébe a Game of Thronest még mindig nyomják. Vajon van valami mögöttes szándék, vagy csak azért teszik, mert jó?

    Mindegy, egyik sincs a legjobbak között. Ezek közül a Westworld egy vicc, hogy itt van, a Stranger Things is jó, de azért a második szezon nem díjazott szint. A The Crown tényleg nagyon jó, de egy Mindhunter vagy American Vandal erősen hiányzik innen.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2018.09.18. 12:29:09
  • molnibalage83 #1
    A TWD-ben mikor volt jó színészi alakítás...???

    A Szolgálólány érdekes sorozat, de olyan lassú tempója van, hogy agyfaszt kap tőle és az évad felében körbe körbe járt, aztán az utolsó rész teljesen WTF és logikátlan volt.

    Én kicsit azt érzem, hogy a meetoo és egyéb miatt nyomatják, de összeségében nézve hát azért nem egy nagy truváj. Nézem, mert elkezdtem.

    Az Altered Carbon. Na az durva volt. Ehhez képest semmi díj...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.18. 12:04:32