Szekeres Viktor

Ismét lesz Sógun-tévésorozat

Az amerikai FX csatorna James Clavell regényének feldolgozásán munkálkodik.

Az amerikai FX csatorna elkezdte fejleszteni a Shogun című minisorozatot, mely a tervek szerint 10 részes lenne. A forgatókönyvet James Clavell klasszikus regénye alapján Ronan Bennett és Rachel Bennette írják, a szériát Tim Van Patten rendezi, és az a csatorna eddigi legnagyszabásúbb nemzetközi produkciója lenne, ami szemben a 80-as évekbeli, Richard Chamberlain főszerepésével készített minisorozattal, most mindkét szemszögből mutatná a történéseket.

A feudális Japánban játszódó történet középpontjában egy angol tengerész van, aki Japán partjainál szenved hajótörést (s mely ország kultúrája teljesen megváltoztatja), valamint egy nagy hatalmú daimyo, aki veszélyes, politikai riválisaival áll harcban, valamint egy rejtélyes szamurájnő, akinek bizonyítania kell rátermettségét necces családi háttere miatt.

Az itthon A sógun címen megjelent könyv hivatalos fülszövege a következő:A Sógun cselekménye 1600-ban kezdődik, a németalföldi hajórajnak az volt a feladata, hogy új földeket, kincslelőhelyet fedezzen fel. Az európai tengerészek rosszabbkor nem is érkezhettek volna Japánba, ahol a véres polgárháborúnak épp az utolsó felvonása zajlik. A partra evickélő protestáns hollandokat és Blackthorne-t azonban még a szamurájkardoknál is jobban fenyegetik a spanyol és portugál misszionáriusok, akik már ötven esztendeje megtelepedtek az országban, s most befolyásukat féltik az eretnek hollandusoktól. Blackthorne személyében azonban emberükre akadtak, aki fokozatosan és szisztematikusan elsajátítja a japán szokásokat, a szamuráj etikettet, a japán nyelvet, végül beférkőzik az egyik leghatalmasabb (mindenesetre a legravaszabb) hadúr, Toranaga kegyeibe is... A történet alapjában hű a történelmi tényekhez: Japán életében valóban ez volt az egyik legnagyobb fordulópont. Toronaga (valódi történelmi neve Tokugava) véget vetett a feudális anarchiának, és több mint két és fél évszázadra biztosította az ország belső békéjét. Blackthorne is történelmi figura: valódi neve Will Adams volt, első angolként került a szigetországba. Izgalmas, információkban gazdag kalandregény A Sógun - hajszál híján megérdemli a kommerszebb értelemben vett történelmi regény titulusát is (tehát nyugodtan rokonítható a Dumas-regények színtjével - persze nem Walter Scottéval. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!