Ötvös Tibor

Kellemes akció A védelmező 2

Denzel Washington karrierje során először készít folytatást, mely ugyan nem váltja meg a világot, de A védelmező 2 ennek ellenére fogyasztható darab.

Hogy tetszett A védelmező 2?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Mióta Liam Neeson visszaszerezte a lányát a párizsi emberrablóktól, szinte minden évben készül kiöregedett, de még aktívnak mondható színészekkel egy-egy akciófilm. Ezek között akadnak jobb (A védelmező) és rosszabb (3 nap a halálig) próbálkozások is. Előbbi filmben a mindig remek Denzel Washington állt újra a Kiképzés rendezője, Antoine Fuqua kamerái elé és keltette életre a visszavonult és magányos Robert McCall alakját. A film nem robbantott bankot, de nem is keltett csalódást - az azonban mégis nagy meglepetés, hogy ezt választotta első folytatás-filmjének a színész.

No nem azért, mert nem volt további potenciál a karakterben, hanem mert annyi más sikeres karaktert formált már meg, hogy bőven lett volna mihez nyúlnia. De végül a kiöregedett és továbbra is önkéntes igazságosztóként ténykedő McCall újabb kalandját ismerhetjük meg, melyben az "ismeretlenek" megsegítése közben éri a hír, hogy egyetlen barátját és támogatóját megölték. Természetesen ezt nem hagyhatja annyiban és saját kezébe veszi az ügyet.



Nagyjából ennyi a sztori és a gonosztevő személye már az első megjelenésekor nyilvánvaló lesz, de ezt nem lehet felróni hátrányként, az első fejezetben is végig nyilvánvaló volt ki áll szemben McCall-lal. A felvezetéssel sincs gond, a vonatos akció jó nyitány, ahogy a sofőrként ténykedő főhős is sok potenciált rejtett magában, Szintén nagyon jól sikerült a fiatal és még útját kereső Miles és a kiöregedett CIA-s McCall közötti közötti "apa-fia" kapcsolat. Ezek kétségtelenül a film legérzelmesebb jelenetei és szerencsére működik is a kémia a két szereplő között. Érdemes lesz figyelni Ashton Sanders karrierjét, elég sok lehetőség van a srácban.

Amit azonban mindenképpen negatívumként kell felhozni, az az akciók hiánya és sajnos a túl hosszú játékidő. Érthető módon ezúttal mélységet kellett kapjon McCall karaktere és így jobban megismerhetjük a feleségével közös életüket illetve a CIA-s korszakot is. Igaz, mindezt elmondások alapján, visszaemlékezések vagy bármi hasonlók nincsenek, pedig talán hangulatosabb lett volna. Ráadásul ha nincs a képben Miles, akkor sajnos ezek a részek sem túl érdekesek. Washington mindent megtesz, azonban sajnos ezeken a részeken még ő sem tud segíteni.



Ráadásul akcióból is nagyon kevés van és a végső, viharban zajló leszámolást kivéve mind nagyon rövid. Szerencsére azonban ha Denzel-papa beindul, akkor bizony nagyon formába lendül. És ő az, aki meg is menti a teljes érdektelenségtől A védelmező második részét. Mindenesetre a film nem egy tipikus akció, nem robban az arcunkba percenként valami, mint a Mission Impossible: Utóhatásban és nincs olyan érzelmi mélysége sem, mint az Elrabolva első részének, de így is kellemes kikapcsolódást nyújt. Azonban a harmadik részre ennyi már kevés lesz...

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A védelmező 2 (The Equalizer 2)
szinkronizált, amerikai krimi, akciófilm, 121 perc, 2018
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Antoine Fuqua
Producer: Todd Black, Jason Blumenthal, Todd Eldridge, Mace Neufeld, Alex Siskin, Steve Tisch, Denzel Washington
Operatőr: Oliver Wood
Vágó: Conrad Buff IV
Forgatókönyvíró: Richard Wenk

Denzel Washington (Robert McCall)
Bill Pullman (Brian Plummer)
Melissa Leo (Susan Plummer)
Sam Rubinstein (Orson Bean)
Sakina Jaffrey (Fatima)
Ashton Sanders (Miles)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Nem mondod, hogy nekiálltál kamerásan... azért az igénytelen.
  • wraithLord #5
    Én majd A hangerőszabályozóra leszek kíváncsi. (Tudom, szar poén.)
  • Ender Wiggin #4
    a "3 nap" legalább vicces és az akció (verekedés) is kicsivel hihetőbb (a sztori nem)... de nem nagyon lehet a két filmet összehasonlítani. egyszer akciózhatna mondjuk a három 60-as tata együtt: denzel, kevin és liam :-))))

    besson vagy valaki más? hahó!
  • KaOz #3
    érezhetően más a tempója az első részhez képest de ez is kikapcsol arra a pár órára, szerintem jó kis film...
    Nekem a 3 nap a halálig nem tetszett.
    Kinek a pap...
  • Montanosz #2
    3X ugrottam neki de borzalmasan unalmas
  • Kelta #1
    Már az első is nevetséges volt
    ez meg teljesen..ja bemegy egy utcai fekete bandához, és lenyomja őket mi?
    és másnap nem lövik szét a seggét..aha :)) hiteles..
    a 3 nap a halálig messze jobb volt..és viccesebb is.
    Denzel mint kungfu szuperkommandos izé...nevetséges..