Szekeres Viktor

Most már végképp csak a folytatásfilmek érdeklik a nézőket

Hiába jó egy film, ha az eredeti és nem folytatás, a többség nem fog befizetni rá.

Amerikában egy újabb jó hétvégén van túl Hollywood, mely ugyan nem volt annyira kiemelkedő, mint az előző 3, de még így is jól teljesítettek a filmek. Azok a filmek, melyek zömében második részek voltak, hiszen ismét csak bebizonyosodott, hogy az emberek nem mernek kockáztatni, inkább böknek arra a címre, amit ismernek, még akkor is, ha a film nem annyira jó. (Ha az efféle feltételezések miatt bárki heves tiltakozásba fogna, akkor elég csak visszagondolnia, hogy mi volt a legutóbbi öt mozifilm, amit látott.)

Amerikában a hétvége legnézettebb filmje Jurassic World 2 volt, utána A hihetetlen család 2 következett, majd pedig a Sicarion második része, de a 10 legnézettebb amerikai játékfilm között még ott volt a negyedik újkori Ocean's-film, az Ocean's 8 az ötödik helyen és a Deadpool 2 a hetedik pozícióban. És akkor nem beszéltünk a Han Solo-filmről, mely ugyancsak egy franchise ikszedik darabja, valamint a Bosszúállók harmadik részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #6
    Nem igazán értettél meg. Persze az én hibám is.
    Mikor azt írtam: "CSAK folytatásfilmek vannak már szinte, nemigen van választék", elmulasztottam utána írni, hogy a "reklámokban". Mert gyakorlatilag szinte csak a közönségfilmeknek van marketingje, és bizony az átlagnéző abból választ - ez nem közhely, nem mentegetőzés, nem takarózás (ahogy írod), hanem egyszerű tény.
    Rakás, még csak készülő, jövőre, vagy később látható, kifejezetten a nyereségességre utazó film reklámhadjárata már most elkezdődött, némelyiké már a casting előtt. De például mondjuk ki hallott már (az átlagnézők közül) az októberben érkező (általam baromira várt) "Mary Queen of Scots" című filmről (Margot Robbie, Saoirse Ronan)? Nem rémlik, hogy valahol is olvastam volna róla, trailer semmi - szóval mintha nem is létezne. Gondolom majd bemutató előtt lesz valami minimális reklám, és annyi. Borítékolható, hogy nem sokakat érdekel majd, és igenis állítom, hogy ebben jelentős szerepe van a reklámnak (illetve annak hiányának).
    Természetesen tudom, hogy egy rakás nem folytatás film van (és sok köztük igencsak jó), de ha nincs korrekt bemutató/útmutató marketing, nem könnyű a jókat megtalálni még annak sem aki kifejezetten keresi. És sajnos ebben az általam sokat bírált kritikusok szemernyit sem segítenek.
  • zetortraktor #5
    ""márpedig az átlag néző nem kutat-keresgél, hanem emészt abból, amit elé tesznek "

    "Ez sajnos nagy igazság."

    Nem, ezt nem igazságnak nevezik, hanem közhelynek. És mentegetőzésnek, takarózásnak. De valójában a tyúk és a tojás kérdése. Aki azt akarja hinni, hogy az átlagnéző valami entellektüel, az védeni próbálja és azt mondja, hogy azért nézik a szart, mert csak azt tolnak elé - és ezzel kábé pont lehúzza a nézőt, hogy nem képes gondolkozni magától. Holott az a helyzet, hogy a nézőt EZ érdekli, és ezért kapja ezt. Láthattuk, hogy amikor kevesebb folytatás volt, mi fele indultak meg. Az átlagnéző, amikor választék volt, akkor is a kisebb ellenállás felé mozdult el. Tök logikusan, teszem hozzá.
  • zetortraktor #4
    "CSAK folytatásfilmek vannak már szinte, nemigen van választék,"

    Ahogy azt a tipikus fogyasztó hiszi. És ez határtalan marhaság, de mivel a mekigeneráció így gondolkodik, hogy csak az létezik, amit lát, és csak odanéz, ahol a folytatásfilmeket reklámozzák, ezért persze, hogy csak azt fogja látni. Gondolom, nem foglak meglepni, ha az mondom, hogy a filmek többsége nem folytatás. Júliusban lesz 10 nem folytatás és 4 folytatás itthon.

    Szerintem te arra célzol, hogy a naaaagy hooooolivúúúdi popkóóóóóón filmek sokszor folytatások - igen. azok. azért, mert amikor még nem voltak folytatások sikeresek lettek, de miért kéne mindig hollywoodot bámulni? Ott van múlt hétről a Nem vagyok sorozatgyilkos, milyen állat volt már! A Kszi, Simon is nagyon jó, amilyen ütődött vagyok, még a Felelsz vagy mersz is bejött, mert alig van slasher a mozikban. Egyik sem folytatás.

    Nincs egyébként semmi baj a folytatásokkal. Mármint a nézésükkel. A Sicario nekem sem jött be, a folytatása cserébe egy kemény akciófilm, az tök jó lett (sosem értettem az idióta logikát, miszerint "az első sem jött be" - itt nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani Az érkezés rendezőjének a stílusát a Gomorra rendezőjének stílusával)
  • Voltan #3
    "márpedig az átlag néző nem kutat-keresgél, hanem emészt abból, amit elé tesznek "

    Ez sajnos nagy igazság. Ezért is van, hogy most már max évente 2-3 alkalommal megyek moziba, de olyan is volt már mostanában, hogy csak egyszer.
    Szomorú, mert azért szerintem a készítőknek (már nemigen lehet őket alkotónak hívni) azért ebben komoly felelőssége van.
  • KoLaMan #2
    "bebizonyosodott, hogy az emberek nem mernek kockáztatni, inkább böknek arra a címre, amit ismernek, még akkor is, ha a film nem annyira jó. (Ha az efféle feltételezések miatt bárki heves tiltakozásba fogna, akkor elég csak visszagondolnia, hogy mi volt a legutóbbi öt mozifilm, amit látott.) "
    Dől belőled a hülyeség. CSAK folytatásfilmek vannak már szinte, nemigen van választék, az elenyésző eredeti filmeknek meg se rendes marketingje, se forgalmazója, se bőkezű producere nincsen - márpedig az átlag néző nem kutat-keresgél, hanem emészt abból, amit elé tesznek (mondhatnám, hogy sajnos, de a többség mindig ilyen volt - itt lehetne polemizálni az alkotók felelősségéről)
    Amúgy meg a legutóbb nézettek ÉS tetszettek között nálam egy folytatás sincsen. A Sicario folytatás például szóba sem jön nálam, az első rész egy túlértékelt müvészieskedő, moralizáló, de amúgy semmitmondó valami volt.
  • kékherceg #1
    Hát egyik se volt folytatás