Szekeres Viktor

Az Ocean's 8 új előzetese végképp eladja a filmet

Megjött az Ocean's 8 új előzetese.

Már eddig is kifejezetten ígéretesnek tűnt az Ocean's 8, de az új trailer alapján végképp eldöntheti mindenki, hogy érdemes lesz-e beruházni rá. A film, szemben a George Clooney-féle Ocean's 11-nel, nem feldolgozás lesz, hanem afféle folytatás vagy spinoff, egy teljesen eredeti történettel, így a remake-eket csuklóból elutasítók végre láthatják, hogy nagyjából miről maradtak le, amikor úgy döntöttek, hogy annak idején nem nézték meg az itthon Tripla vagy semmi alcímmel futó darabot.


Amerikában már június nyolcadikán láthatják az érdeklődők az Ocean's 8 - Az évszázad átverése című filmet, itthon viszont csak 14-én nézhetjük meg a várva várt alkotást, tehát kimaradunk a szó szoros értelmében vett világpremierek köréből. Ez egyébként nem is akkora baj, hiszen nálunk hetedikétől a Jurassic World második része lesz látható, s ez a film Amerikában csak június 22-én mutatkozik be, így nem ütközik a rablós mozival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #4
    Kicsit túl keményen írtál úgy, hogy nem értetted meg, mit és miért is írtam. Mert meg lehet élni, pénzt lehet keresni úgy is, hogy 'rendesen' dolgozik valaki, de lehet úgy is, hogy visszaél valaminek a népszerűségével. Például úgy, ha 'lenyúlja' a névhasználatot, miközben meg koncepciótlan fércmunkát ad ki - csak azért, hogy minimális befektetés mellett a névre (franchise-ra) rákattanó embereket kihasználva nagy hasznot nyúljon le. És a fenti film pont erről szól (első, második és harmadik látásra is); viszont vannak olyan filmek, amik semmihez nem kapcsolódnak (teljesen 'újak'), és mégis tudnak normális hasznot hozni (mert tényleg jók, és ezért nézik meg őket). De ha azt nézzük, akkor a legtöbb ma már több részes film is pont így indult - nem kapcsolódtak semmihez, de befutottak. Viszont már engem az is elidegenít egy film megnézésétől, ha rátelepedve egy sorozatra, csak a pénz miatt csinálnak valamit, a kreativitás meg messzire kerüli az egész projektet (lásd: női szellemirtók).
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2018.04.16. 17:53:56
  • zetortraktor #3
    " ez már egy erőltetett 'ismert címre való rátelepedés, és pénzlehúzás' alapnak tűnik. Nem kicsit, nagyon."

    Viszont ettől még lehet jó a film vagy nagyon gáz is. Az nem függ a marketingtől.

    Rátelepedés? Igen. Erőltetett? Igen. Nem lehet vitatni. A pénzlehúzás kábé akkora marhaság, mint azt írni, hogy a McDonalds csak azért árul hamburgert, mert a pénz érdekli őket. Bazmeg, egy vállalat naná, hogy pénzt akar (te is!), akkor is, ha nem telepszik rá, a néző meg úgyis csak akkor fizet be rá, ha akar. Senki nem kényszeríti.Ha stúdiót vezetsz és megvan előtted a lehetőség, hogy valamihez kapcsold a filmet, vagy eladd eredetiként, akkor melyiket választanád? Mivel az állásod, ergó a megélhetésed a film sikerétől függ, ezért teljesen logikus kapcsolni valamihez.

    Azt gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy a többség "kapcsolt" filmeket néz, vagy eredeti filmeket. Ha megnézed, hogy mi volt a legutóbbi 5 mozifilmet, valószínűleg te is azt fogod látni, hogy a többség nem eredeti, hanem "kapcsolt". Szóval ez sima logika a nézőkhöz való igazodás.

    Elég durva, hogy a nézők többségét csak a folytatások, rebootok, feldolgozások érdeklik, de valahol érthető. Tavaly a 20 legsikeresebb film közül talán 17 vagy 18 volt "kapcsolt", a maradék maroknyi meg eredeti.
  • Vanek úr #2
    "de az új trailer alapján végképp eldöntheti mindenki, hogy érdemes lesz-e beruházni rá." - hát nem; de ezt már a korábbi előzetesek alapján is lehetett tudni. :) Pedig a Ocean's filmeket kedveltem, de ez már egy erőltetett 'ismert címre való rátelepedés, és pénzlehúzás' alapnak tűnik. Nem kicsit, nagyon.
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2018.04.15. 10:21:22
  • molnibalage83 #1
    Hát, nekem csak más filmekből összeollózottnak tűnik az egész. Az OE első része volt csak jó. A 2. szar, a 3. részt emiatt soha nem is néztem meg...

    Ez kb. azokból van összerakva és még pár heist filmből...