Szekeres Viktor

Mozifilm készül a Stephen King-féle Rémkoppantókból

Tovább készülnek a Stephen King-adaptációk .

Stephen King ismét divatba jött a mozifilmeket gyártó stúdióknál, így újabb regényéből készülhet film, egy újabb olyan művéből, amit korábban csak tévés minisorozatként mertek adaptálni. A The Hollywood Reporter értesülései alapján ez a regény a A Rémkoppantók (Tommyknockers) lesz, amit James Wan készíthet el, és a producer az AZ mögött is álló Roy Lee lehet. A könyvből 1993-ban készült egy minisorozat, és legutóbb 2013-ban akartak tévés adaptációt csinálni belőle.

Az itthon is megjelent regény hivatalos fülszövege a következő: "Roberta Andersen westernírónő a Haven kisváros peremén fekvő birtokán él visszavonultan. Egy szép napon erdejében sétálva megbotlik egy földből kiálló fémdarabban. Az objektum holmi ráncigálásra meg se moccan: Roberta ásni kezd, és lassacskán kiderül, hogy egy gigantikus, széle, hossza nincs űrhajószerű test rejtőzik a mélyben. Az ásás a szenvedélyévé válik, ami nem csoda - a hajóból áradó sugárzás különös hatással van azokra, akik a bűvkörébe jutnak. Az írónő sorra-rendre elveszti fogait, csillapíthatatlan vérzése támad, öreg kutyájának a szeméről visszahúzódik a hályog, mi több, a hűséges jószág a fiatalodás csalhatatlan jeleit mutatja. Az eleddig műszaki antitalentum Roberta fantasztikus technikai sugallatokra lesz fogékony, de nem csak ő... A fura tárgynak minél nagyobb része szabadul ki a földből, a kisváros annál több lakóján ütnek ki a vészes tünetek. Egy féltékeny asszony először férjével, majd magával végez egy hadiipari kutatóintézetnek is becsületére váló szerkentyűvel, egy kisfiú amatőr bűvészkedés közben eltünteti szeretett kisöccsét, a kisváros rokonszenves, köztiszteletnek örvendő rendőrnője önmagát robbantja fel, amikor megpróbál hírt adni a Havenben történő dolgokról a külvilágnak... amelyet azonban csak jóval később, egy váratlan katasztrófa késztet cselekvésre."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    Az "Az" reboot is borzalmasan rossz volt, bármennyire is televágták CGI-vel és elcsöppentek tőle kritikusok, akik szerint a tévé-változat csak rossz lehet meg gagyi. Olcsó ijesztgetés és értelmetlenség a végén.
  • NEXUS6 #4
    Az eredeti könyv sem a hihetetlen pörgéséről híres. Kb 3X álltam neki, amíg nagynehezen átküzdöttem magam az első 100 oldalon, akkor sem pörgött fel, csak már ismerőssé váltak a karakterek és nem akartam otthagyni. Hát nem ez SK legjobb műve az tutti.
  • repvez #3
    Lehet , ennyire nem mentem bele a dolgokban, de az biztos, hogy 94 táján láttam kazettán kölcsönzőből szinkronnal ,ezért nekem az film és nem mini sorozat. akkor még nem volt nagyon internet , hogy a sorozatokat egyből letöltsék az emberek.

    Mindenkinek megvan a saját véleménye nekem az , hogy az eddigi adaptációk csak rosszabbak voltak az eredetinél vagy a folytatás lett rosszabb.
  • zetortraktor #2
    "93-ban készült egy majd' 3 órás film is belöle , nem csak minisorozat ,"

    Nem gondolod, hogy csináltak belőle egy filmet és egy minisorozatot is? lelövöm a poént, Amerikában a 3 órás filmet nevezik minisorozatnak, mert általában nem tudják leadni egy este, hiszen 3 óra a főműsoridő, és 4 óra kellene a leadáshoz, így 2 egymást követő estén adják le 2*2 órában.

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Tommyknockers_(miniseries)

    "Egyébkén pont emiatt van mostanában egy sor rebbot , mert azt hiszik a filmkészitők, hogy az emebrek elfelejtették a régi filmeke"

    Szerintem nem nagyon érted, hogy miért vannak rebootok. Eleve csak azt lehet elfelejteni, amit látott az ember. Kit érdekelt egy Rémkoppantók-tévéfilm? Aki meg fogja a mozifilmet nézni, azoknak a többsége nem is látta. De ha látta is, leszarja, hogy emlékszik rá. Nem azért fogja megnézni a könyvolvasó sem, mert elfelejtette a történetet.

    "mindig csak rosszabban sikerül újragondolniuk mint az eredetit."

    Igen. Persze. Ezért van egy csomó sokkal jobb újragondolás. Mondjuk itt nem értem, hogy miért merül fel. Egy gagyi, tévéfilmes adaptációnál kábé minden csak jobb lehet. Nyilván kivételek mindig vannak, de.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2018.03.30. 12:16:04
  • repvez #1
    93-ban készült egy majd' 3 órás film is belöle , nem csak minisorozat , de nagyon lassú és unalmas az utolsó 20percben kezd el felpörögni a cselekmény.
    Egyébkén pont emiatt van mostanában egy sor rebbot , mert azt hiszik a filmkészitők, hogy az emebrek elfelejtették a régi filmeket, de sajnos mindig csak rosszabban sikerül újragondolniuk mint az eredetit.