Szekeres Viktor

Kemény, posztapokaliptikus sorozatot terveznek

Lehet, hogy mégiscsak kapunk egy VadÁdám-sorozatot.

Pár éve az HBO MaddAddam címmel új sorozatot tervezett Margaret Atwood regénye, az Onyx and Crane alapján, és a készítő nem más volt, mint a projektben rendezői minőségben is résztvevő Darren Aronofsky (Pí, Rekviem egy álomért, Forrás, A pankrátor, Fekete hattyú, Noé). Ez a projekt sajnos elhalt, azonban a minap új életet leheltek belé, amikor is az Anonymous Content és a Paramount Television vette meg az adaptációs jogokat. Azt még egyelőre nem tudni, hogy melyik íróval futnak majd neki a forgatókönyvnek.

Az itthon Guvat és gazella címen megjelent első könyv hivatalos fülszövege a következő: "Egy férfi, aki valamikor Jimmy volt, most Hóembernek nevezi magát, és egy fán él nem messze a tengerparttól, óvakodva a kigykányoktól, a görmenyektől és a világot ellepő egyéb különös állatoktól. Egyetlen feladata, hogy vigyázzon a guvatkák csapatára, ezekre a tiszta lelkű, egyszerű gondolkodású, tökéletes emberekre, akik az ő menthetetlen faját felváltották a földön.
Nem tudja, maradt-e még életben valaki az egykori emberiségből a nagy járvány után, s fejében minduntalan azok az események zakatolnak, amelyek elvezettek idáig: ehhez a pusztuló - vagy épp most megújuló - világhoz. És egyfolytában egy nő hangja kísérti: Gazelláé, aki a szeretője volt, de nemcsak az övé, hanem legjobb barátjáé, a zseniális Guvaté is, aki a guvatkákat létrehozta…
Margaret Atwood áradó fantáziával képzeli el a közeljövőt, amikor a kiváltságos kevesek a tudományos városaikban kedvükre alakítgatják az emberek és állatok génjeit, s közben a többség kaotikus plebsztelepeken éli egyre nyomorúságosabb életét…
Margaret Atwood kanadai írónő ötvennél több regény, verses- és esszékötet szerzője; műveit több mint negyven nyelvre fordították le. Számos jelentős díjat nyert el, A vak bérgyilkos-ért megkapta a Booker-díjat 2000-ben.
Magyarul megjelent művei: Fellélegzés (Surfacing; 1984); A vak bérgyilkos (The Blind Assassin; 2003); A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale; 2006); Pénelopeia (The Penelopiad; 2007).
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!