Szekeres Viktor

Bombameglepetések után már csak 10 film esélyes az év legjobb vizuális effektjeinek díjára

Na, vajon melyik film nézett ki idén legjobban?

Az amerikai filmes akadémia, azaz a The Academy of Motion Picture Arts and Sciences pár napja jelentette be, hogy mely 20 film maradt esélyes arra, hogy a 90. alkalommal megrendezésre kerülő Oscar-gálán elnyerje a vizuális effektekért járó szobrot, mostanra pedig már le is szűkítették a listát tízesre. Az esélyesek: Alien: Covenant, Szárnyas fejvadász 2049, Dunkirk, A galaxis őrzői vol. 2, Kong: A Koponya-sziget, Okja, A víz érintése, Star Wars: Az utolsó jedik, Valerian és az ezer bolygó városa, A majmok bolygója - Háború.

A következő filmek estek ki a rosta során: A szépség és a szörnyeteg, Pókember: Hazatérés, Thor: Ragnarök, Páncélba zárt szellem, Élet, Az Igazság Ligája, Logan, Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Wonder Woman, Jumanji - Vár a dzsungel. A jelöltek címét január 23-án fogják kihirdetni, a díjátadóra pedig március 4-én fog sor kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #3
    A Valerian bőven megérdemli, hogy a listán legyen, legalábbis VFX szempontból eszméletlen meló van benne.
  • Ender Wiggin #2
    vajon mi alapján estek ki a többiek? a wonder woman és pókember műanyag CGI-jén kívül egyikre sem lehet mondani, hogy rosszabb lenne, mint a bentmaradottak...
  • Axlkenobi #1
    Nem emlékszem hirtelen, hogy végül öt vagy három jelölt van-e a díjátadón, de ha öt, akkor szerintem ezeknek kéne lennie:

    Szárnyas Fejvadász 2049
    Kong: Koponya Sziget
    A Majmok Bolygója: Háború
    Dunkirk
    Star Wars: Az Utolsó Jedik