Szekeres Viktor

Megvan, ki lesz az új Lisbeth Salander az új Tetovált lány-filmben

Claire Foy lesz az új tetovált lány.

Korábban csak a The Hollywood Reporter értesülései alapján írhattuk meg azt, hogy Noomi Rapace és Rooney Mara után a The Crown című Netflix-sorozat főszereplője, Claire Foy lehet az új Lisbeth Salander, azaz A tetovált lány folytatásának a főszereplője, most viszont mindezt már biztosra vehetjük, hiszen sor került a hivatalos bejelentésre. Az is kiderült, hogy a vele készítendő filmet januárban kezdik el forgatni Berlinben és Stocholmban, az amerikai mozis premierje pedig 2018. október 19-én lesz.

A filmet Fede Alvarez rendezheti, és az nem A lány, aki a tűzzel játszik alapján fog készülni, ami a Millennium-trilógia második darabja, hanem az alapját a 2015-ben megjelent The Girl in the Spider’s Web jelenti, mely idehaza Ami nem öl meg címen jelent meg David Lagercrantz tollából. A forgatókönyvet Alvarez és Jay Basu, valamint Steven Knight írta.

Az első, David Fincher által rendezett A tetovált lány nemcsak kritikai sikert volt, hanem anyagi is. A meglehetősen erőszakos film viszonylag szűk rétegnek készült, Amerikában mégis 102 millió dollár bevételt hozott, ráadásul Amerikán kívül is befolyt további 130 millió. (Pedig nemzetközi viszonylatban a Stieg Larsson-féle könyv első, svéd feldolgozása is rengeteg nézőt vonzott, erről a 94 millió dolláros bevétel tanúskodik.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Remek. Már a forrás sem az "eredeti" (lagercratz maradt volna inkább celeb életrajzírásnál), a színész sem az "eredeti". gondolom craiget kukázzák...