Ötvös Tibor

Minyonok nélkül annyira nem vicces a Gru 3

A Gru-sorozat végül trilógiává bővült és az új fejezetben mindenki kedvenc minyonjai a háttérbe szorultak. Ezzel a húzással pedig a fő humorforrását vesztette el a cím.

Hogy tetszett a Gru 3?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Az Illumination Entertainment kimondottan nagyot húzott a 2010-es Gru bemutatójával, hiszen megalkották a mai napig elképesztő népszerűségnek örvendő minyonokat és persze a családja miatt jó útra térő gonosztevő karakterét. A második epizód a történet szempontjából már kicsit kevesebb jellemfejlődést mutatott fel, de a kis sárga munkások ismét megmentették a helyzetet. Az önálló filmjükben azonban kicsit sok volt már belőlük, így kíváncsian vártam, mit nyújt majd a Gru 3. Az első előzetesek alapján nem tűnt úgy, hogy fontos szerepet kapnak a minyonok és ez végül így is lett. Azonban ez kimondottan rosszat tett a filmnek.

Az alaphelyzetet elég nehéz megragadni, hiszen rögtön négy szálon futnak a történések, ám ezek végül nem állnak össze teljes egésszé. Adott Gru, aki Lucy oldalán neveli a lányokat, az Anti-Gonosz Liga ügynökeként bevetésekre jár és persze próbál a jó úton maradni. Azonban mikor a '80-as évek sorozatsztárja, Balthazar Bratt ellopja a világ legnagyobb gyémántját, az új AGL vezér kirúgja Grut és Lucyt. Ekkor bukkan fel Dru, Gru eltitkolt ikertestvére, akivel folytatnák a gonoszkodást, mint a családi hagyományt. Ez a fő vonal és erre kapcsolódnak rá még Lucy és a lányok családi "próbálkozásai", Agnes egyszarvú-vadászata és a minyonok lázadása, felmondása majd visszatérése.



Az egészben a legnagyobb gond, hogy bár Balthazar nagyon jól sikerült karakter és egyszerűen zseniális aláfestő zenéket kapott (azok a '80-as évek...), motivációja pedig bár elég zavaros, de legalább mókás. A másik oldalon azonban olyannyira szét van szálazva a szereplőgárda, hogy az már nem biztos, hogy jót tesz a filmnek. A nagy elánnal felvezetett új AGL vezér pár másodpercet kap csak a vásznon, Gru és Dru testvéri egymásra találása is csak ideig-óráig érdekes, a gyerekek közül pedig igazából csak Agnes kap hangsúlyosabb szerepet a vadászata miatt. Az az érzésem volt a film nézése közben, mintha az írók több ötletet is egymás mellé tettek volna, majd egyiket sem húzták ki a végső változatból. A minyonok pedig külön részt érdemelnek, hiszen minden felbukkanásuk vicces, de ebből nagyon kevés akad (a börtönös rész azért emlékezetes).

Ez persze csak egy felnőtt nyavalygása, a gyerekek egyszerűen imádni fogják a Gru harmadik részét. A vetítésen is mindenhol gyerekes családok ültek és bár láthatóan a felnőttek kissé unták a mesét, a gyerekek remekül szórakoztak és a moziból kifele is a különböző beszólásokat, mókás megoldásokat mesélték egymásnak. Szóval minyonok ide, összefüggéstelen történet oda, a Gru 3 továbbra is sikerrel teljesíti azon feladatát, hogy szórakoztató másfél órát nyújtson a legfiatalabb korosztálynak. Akik persze kifelé megveszik a filmhez kapcsolódó kulacsot, popcornos dobozt és mindent, amin egyszarvú vagy sárga kis minyon szerepel.



Ezek után már csak az a kérdés, hogy merre folytatódik a sorozat. Az biztos, hogy a Minyonok második önálló filmjét is már készíti az Illumination és feltehetően a nyár egyik sikere lesz a Gru 3, amivel megnyílik a Gru 4 előtt is a kapu (vagy a Dru 1 jön legközelebb). Szóval a franchise folytatódik és bár a harmadik fejezet kissé gyengébb lett, mint a korábbi részek, de mégis érdemes megnézni, hiszen még így is remek szórakozást nyújt a gyerekek számára.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Gru 3 (Despicable Me 3)
magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 2017
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Forgatókönyvíró: Ken Daurio, Cinco Paul
Operatőr: Christopher Meledandri

Steve Carell (Gru / Dru)
Kristen Wiig (Lucy)
Miranda Cosgrove (Margo)
Trey Parker (Balthazar Bratt)
Pierre Coffin (Minyonok)
Andy Nyman (Clive)
Dana Gaier (Edith)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #5
    Sztem marha jó volt. A minyonok is.
    Az meg van, hogy Nemo-t és a faterját majdnem szétcsapja Gru meg a csaja a film elején azzal a mini tengeralattjáróval? :D

  • cateran #3
    ?????? Iszonyat kisebbsegben lehetsz, mar ha csak abbol indulok ki, hogy kulon filmet kaptak, annyira nepszeruek (hogy az milyen lett, azt inkabb hagyjuk...)
    A 2. resz tuzoltos jeleneten a mai napig sirva rohogok, mert vicces - nekem-

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.07.02. 22:57:05
  • Baker1 #2
    Az én véleményem szerint pedig pont erre fogalmazzák meg stílusosan, hogy "Azt is elbasszák, ami jó volt." Ennek a Grunak pont azok adták a lényegét, amik a 3. részben pont, hogy irtó kevés szereplést kaptak. De hát, kinek a pap, kinek a papné jön be.
  • KaOz #1
    Kifejezetten örültem, hogy a minyonok keveset szerepeltek.
    Hosszú távon iszonyat fárasztóak.
    A 3. részen kb. kétszer annyit röhögtünk mint az előző részen.
    Óriási lett. A cikk író megint p.ö.cs.