Szekeres Viktor

Tom Cruise miatt bukott meg a Múmia

Cruise mindent a kezébe vett, de most nem sült el jól a dolog.

A Múmia Amerikában pocsék nyitányt produkált, ráadásul a nézők, valamint a kritikusok nagy része sem volt oda a filmért, márpedig az volt a Universal stúdió Dark Universe-univerzumának nyitó darabja, s mint ilyen, kiemelt jelentőségű volt a debütálása. Arról, hogy mi okozta a film elvárások alatti szereplését, a Variety hozott le egy cikket.

Cseppet sem meglepő módon a bukás fő letéteményesének Tom Cruise-t nevezik meg, aki szinte teljhatalommal bírt a film kapcsán, csak úgy írta alá a szerződését, ha még a végső vágás jogát is megkapja. Persze egyáltalán nem baj, hogy Cruise szerepet vállalt a készítési munkálatokban is, hiszen a rendező a tapasztalatlannak mondható Alex Kurtzman volt. Cruise persze jót akart, saját embereket hozott, hogy feldobják a forgatókönyvet, illetve a végső vágást elkészítsék, azonban, mint minden szentnek, neki is maga felé hajlott a keze.

Cruise-nak köszönhető többek között az, hogy karaktere, Morton a filmben sokkal jobban ki lett emelve, mint azt eredetileg tervezték volna. Nagyon sokáig még úgy volt, hogy az ember főhős, valamint a valódi főhős, a Múmia (akit Sofia Boutella játszott) ugyanannyi játékidőn fog osztozni, azonban az arányok idővel felborultak, és nem utóbbi javára. A történet kapcsán például az is Cruise ötlete volt, hogy karaktere megszállás alá kerüljön, így adva némi drámai színezetet figurájának, valamint ekképp be lehetett hozni a képbe Russell Crowe karakterét, Dr. Jekyllt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szuna #5
    Nem láttam a filmet még, ilyen téren nem tudok véleményt alkotni, de ha a kritikusoknak és nézőknek nem jött be, akkor valószínűleg tényleg rossz lehet a film valamiben. Sok esetben ha egy színész próbálja átvenni a staféta botot, vagy jó vagy rossz dolgok jönnek ki, Tom Cruise-ról meg nem tudom elképzelni, hogy jó rendező lenne, de nem hiszem, hogy ez csak az ő hibája lenne, erre vannak a forgatókönyv írók, producerek és rendezők is, hogy a film legyen jó.

    Nem hiszem, hogy az év legnagyobb buktája lesz, de elég sok pénzt kidobtak az ablakon és egyelőre a film nem tejesít jól. Rövid lesz a mozis pályafutása ennek a filmnek is.
  • Ender Wiggin #4
    Vannak olyan források, melyek szerint 190 millióba fájt a film és elcsesztek még 100 milliót reklámra is. 290-et az életben nem fog visszahozni (még a felét sem valószínű). Ez lesz az év legnagyobb égése.
  • robgros #3
    Úgy érzem, ebből sem lesz folytatás, pedig nagyon úgy tűnik a végén.
  • cateran #2
    ? Marmint, hogy o jatsza Dr. Jekyll - Mr. Hyde-ot? Nagy spoiler....foleg, hogy mar a trailerekben is szerepelt...sot

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.06.16. 01:41:32
  • dzsagon #1
    A faszért kellett elspoilerezni Ruseel Crowet?