Szekeres Viktor

Jövő héten Magyarországra is érkezeik a DiCaprio-féle dokumentumfilm

Jövő hét vasárnap láthatjuk az Özönvíz előttet.

"A klímaváltozásról rengeteget lehetett hallani az elmúlt évtizedekben, és ma már azt is sejtjük, hogy hatalmas a baj, a valós megoldásokkal azonban jelentősen le vagyunk maradva." - így kezdődik a National Geographic sajtóközleménye, mellyel a csatorna jövő heti premierjére, az Özönvíz előtt (Before The Flood) című dokumentumfilmre hívja fel a figyelmet. Leonardo DiCaprio az említett gondok hatására olyan nagyszabású alkotást készített az Oscar-díjas dokumentumfilmes, Fisher Stevensszel karöltve, amely nemcsak a globális felmelegedés katasztrofális következményeit mutatja be, hanem arra is választ keres, hogy miként lehet megmenteni az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat.


Az Özönvíz előttben DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, hogyan lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, Bill Clinton, Ferenc pápa, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, valamint a NASA vezető kutatói.

A National Geographic 171 országban, világpremierrel mutatja be a filmet október végén, hazánkban október 30-án 21 órakor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #4
    A klímaváltozás téma erősen átpolitizált, a "haladó" baloldal időnként aggódik egy sort, hogy jól érezhessék magukat, illetve erkölcsi fölényüket kinyilváníthassák két elnyomjákanőket meg ölikanégereket vagy szegénymenekültek féle hasonló célú megnyilvánuls között.
  • NEXUS6 #3
    Félreértesz. Nyilvánvaló hogy nagyon eccerű az a koncepció, ami alapján ez a film is készült, hiszen elmondásod szerint talán még neked is sikerült azt felfognod. Ezexerint viszont azt már nem igazán, amire megpróbáltam a figyelmet irányítani, nevezetesen, hogy a 6 éveseknek szánt mesekönyv bonyolultságú felszín alatt, milyen morális ellenmondás örvénylik.
  • zetortraktor #2
    Nem olyan bonyolult egy ilyen film koncepciója, de akkor nem sikerült felfognod.
  • NEXUS6 #1
    Érdekes sztori a környezetvédelem, az ilyen dokumentum filmek és az állam/politikai elit viszonya.

    Szal csinálunk egy elvileg környezetvédelmi témájú filmet, bemutatjuk, hogy milyen nagy szarban van a Föld, majd megkérdezzük azokat az embereket, akik erről végsősoron tehetnek.
    És ők ebben lelkesen egyetértenek, mármint abban, hogy igen, az embereknek végre tenniük kéne valamamit, mármint konkrétan nekünk. Pl bele kell nyugodnunk, ha erre való hívatkozással megint el akarnak venni tőlünk valamit.

    Hmmm... érdekes.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.10.24. 10:36:56