Szekeres Viktor

Leleplező videó a Jurassic World legjobb számítógépes trükkjeiről

Lehull a lepel a Jurassic World apróbb és nagyobb csalásairól.

Mostanság gyakran örülhetnek a számítógépes effektekért rajongók, hiszen egyre több film és tévésorozat esetében kerül ki a netre egy-egy bemutató videó arról, hogy miként készültek a filmek vizuális trükkjei, meg egyébként is, hol kellett alkalmazni őket. Persze egy Jurassic World esetében az utóbbi kategória elég egyértelmű, hiszen az effektek zöme a dinókra ment el. De persze mást is megtámogattak számítógéppel.


Mint ismeretes, a Jurassic World tavaly nyáron letarolta a mozikat, minden idők egyik legjobb bevételét érte el Amerikában 652 millió dollárral. És a Star Wars: Az ébredő Erő érkeztéig nemzetközi bevételek tekintetében is harmadik helyen állt 1,67 milliárd dollárral, megelőzve A bosszúállókat és a Halálos iramban 7-et. A film második része a tervek szerint 2018. június 22-én kerül bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #8
    őszintén? Nekem a hagyományos trükkök jobban fexenek. Ez gy.k. egy rajzolás. Ráadásul semmi olyan technikát és technológiát nem használtak benne, amit az előtte lévő 500 másik filmben ne használtak volna.
    Nekem sokkal jobban tetszenek azok a "leleplező" videók, amikor makettekkel és modellekkel dolgoznak a trükkmesterek.
    Az, hogy egy zöld háttér előtt felveszek pár színészt akik ugrálnak a semmi elől és majd utána 20 grafikus megrajzolja a tutit, nem látványos. Még csak nem is érdekes.
    Inkább már megszokott, hétköznapi dolog.
  • Zombee #7
    Nekem tetszett, jó volt újra 9 évesnek lenni, és látni,a hogy a dínók zúznak és statisztákat esznek. :)

    De a videóban semmi leleplezés nincs, az sejthető volt, hogy tele van CGI-vel. Talán az egyetlen érdekesség az állatsimogató volt, ahol négykézláb mászó ember alakította a kis dinoszauruszt. Ez még érdekes is, egy tisztán odaanimált állat nem.

    A Jurassic Park werkfilmje sokkal érdekesebb mai szemmel is, ott ugyanis nem nyilvánvaló, mi a CGI, és mi nem. Mondjuk ott sokkal kevesebbet használták, a T-Rex is épített modell volt. Mindenesetre ma is bámulatos az abban látott CGI, 20 év utána még drága filmek is sokszor alulmaradnak vele szemben.
  • Tikal #6
    Akkor értetted amit írtam :DD

    Mondom mégis mi a leleplezés a JW trükkjeiben mikor nyilvánvalóan minden CGI. A másik film trükkjei rejtettebbek, vagyis a video leleplező :) remélem tetszik érteni most már. Szerintem semmi érdekes nincs abban, hogyan készült a JW, dög unalmasak még a trükkjei is....
  • TokraFan #5
    Bocs, de néhány green screen megoldás az ablakokban a háttérben, ez nagyjából 40éves tech...A JW video sokkal többet mutat, lényegesen komolyabb CGI megoldásokból és trükkökből.!
  • molnibalage83 #4
    Hát, nagy szívességet tettek volna, ha az új JP-t nem készítik el. Borzalmasan szar flim.
  • Jawarider #3
    Lassan már forgatni sem kell :)
  • Tikal #2
    nem tudom mi itt a leleplezés....

    ez már inkább nevezhető annak:
  • sárkánylovag #1
    érdekes