Szekeres Viktor

Itthon már egymillió néző fölött az új Star Wars

1 millió néző fölé került itthon a Star Wars 7, de lehet, hogy mégsem látták még egymillióan.

A Star Wars hetedik epizódja: Az ébredő Erő a film hazai forgalmazója szerint rövid idő alatt újabb rekordot döntött a magyar mozikban, hiszen átlépte az egymilliós nézőszámot, ami szerintük azt jelenti, hogy több, mint egymillióan látták, pedig minden bizonnyal akadnak olyan nézők, akik többször is jegyet váltottak rá, annyira bejött nekik. A filmre pontosan három hét alatt 1 005 146 ember váltott jegyet, 1 463 582 649 forintnyi bevétellel, vasárnapra pedig ez a két szám 1 068 557-re és 1 561 965 271-re nőtt - legalábbis a Filmforgalmazók Egyesülete adatai alapján.

Utoljára a 2009-ben bemutatott Avatar volt az a film, amire több mint egymillió néző volt kíváncsi, igaz, az nagyjából három hónap után lépte át ezt a mérföldkövet. A Star Wars 7 előtt most már a Baljós árnyak hatalmas, 1,25 millió nézős rekordja áll csak, hiszen már eddig is több csúcsot megdöntött. Például minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálta nézőszámban és bevételben egyaránt, valamint minden idők legjobb nyitónapját és második napját, mely utóbbival azonnal megdöntötte az előző napi, napi rekordnak számító nézőszámot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #23
    A new hope sem a legjobb a trilogiábol, ugye..
  • Vata111 #22
    A probléma itt van. Ahogy írtad "mindennapra jut egy blockbuster, egy cgi orgia". Igen az jut. De ezt kell bomba jó sztori köré építeni, és kész az a bizonyos kult film. Ez most nem sikerült, hiába a technika.
    Persze a 8-9 részek után lehet, hogy mint trilógia ismét kult lesz, de önmagában nem nagy durranás.
  • Jawarider #21
    "Itthon már egymillió néző fölött az új Star Wars "

    És én még nem is láttam !!!!
  • Ragnaar #20
    Az az igazság, ha megnéz az ember egy Tarantino, vagy egy Nolan, Jackson, vagy Fincher filmet, ott a mai napig lehetnek elvárásai, és általában kisebb kilengésektől eltekintve egy jó filmet kap. Viszont ez az SW az elvárásokhoz képest lett jó film. Ennél tudtak volna rosszabbat is. (pl.Prometheus, pedig az Alien jó film még ma is), De a következő epizódra részemről is több kell, vannak lehetőségek bőven.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.13. 13:03:04
  • Tikal #19
    haha.. a kommentedre 2014-ben.... Mert Lucas nem kurta seggbe magát az előzmány trilogiával mi? Ugy megalázta a saját gyerekét, hogy rossz volt nézni...
  • Tikal #18
    egy csomo mindenkinek meg E46-os BMW-je van... :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.01.13. 01:51:55
  • ostoros #17
    +1
  • Dynamic #16
    "Sajnos igazam lett, de hát az ember már csak ilyen: mindig reménykedik..."

    Értem, szóval te most úgy gondolod nálad a végső igazság: a film szar. Nem gyengén vagy önelégült. Azért az is vicces, hogy mindenki Lucas dumájával akarja igazolni a saját csalódottságát, miközben az öreg az episode 4-6 után csupa szánalmas fost csinált.
    Azt meg nem is értem, hogy hasonlíthatja össze valaki a 80-as éveket a mai korszakkal, amikor teljesen más volt a mozis kultúra, rengeteg műfaj konkrétan nem is létezett és a mozis technológiák is csak ébredeztek. Ha félévente 1-2 amerikai "blockbuster" moziba került, már nagy szó volt. Ebben az időszakban százszor egyszerűbb volt műfajteremtő kult filmeket gyártani.
    De elárulom, ma, amikor mindennapra jut egy blockbuster, egy cgi orgia, bármit meg tudnak valósítani, és mindent meg is valósítottak... nemhogy emlékezetes SW-t, de úgy en bloc emlékezetes bármilyen filmet sem fogsz tudni készíteni.

    De persze várható volt, hogy a frusztrált madarak megint elsírják bánatukat, hogy mennyire szar volt az SW, független attól, hogy a cikk nem film minőségéről szól.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.01.12. 21:21:19
  • Amergin #15
    Szegény 1M ember, aki fizetett a moziban ezért. Együttérzek velük mert én barom is kifizettem a mozijegyet. Na de ez volt az utolsó SW film, amit én moziban néztem.
    Persze, ha én is pl. 8 éves lennék és fogalmam nem lenne az előző 6 részről, akkor biztosan szeretném. Nekik is készült a film szerintem.
    Nem gondolom viszont, hogy úgy megfogna gyerekként, ahogy '80 körül a 4,5,6. rész.
    Ezt a részt nem fogják a most gyerekek 25 év múlva is elmegetni, még emlékezni sem fognak rá. Na ez a különbség.
    Beleillik a film előtti reklámban beharangozott Batman vs. Superman meg az X-Man mutánsok, meg Anubisz és az egyiptomi mittudom én milyen kretének című börleszk filmek sorába és egy közülük.
    Szórakoztató egy kisgyereknek, de semmi több.
    Ez a film a 4-6 részekből él, abból, hogy a jónép (idősebbek, 30+) szerette volna, ha azt az élményt visszakaphatta volna.
    Viszont mi, aki ezt vártuk, nagyon át lettünk verve, be lettünk csapva.

    Lucas pedig egy őszinteségi rohamában csak elmondta mit is gondol valójában, még ha utána elnézést is kért...

    Én pedig erre ezt mondtam még 2014-ben.

    Sajnos igazam lett, de hát az ember már csak ilyen: mindig reménykedik...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.01.12. 20:17:27
  • Bandicoot #14
    *nem valami sok
    Ráadásul a színe java még csak nem is valódi sw fan. Nyilván egy SW fan erre 0 pontot adna álá Metacritic agyasai..:)
    Vergődhet ezellen aki amennyit akar,ettől még siker a kimagasló többség szemében világszerte,és a kritikai pontszámai is az előzménytrilógia fölé rakja - joggal.