Szekeres Viktor

A Bosszúállók 2-t nem tudják annyi moziban adni, mint az első részt

Kevesebb moziban lehet megnézni Amerikában a második Bosszúállókat, mint az elsőt.

Amerikában pénteken mutatták be a Bosszúállók-sorozat második részét, a Bosszúállók: Ultron korát (Avengers: Age of Ultron), s ennek köszönhetően kiderült a film végleges amerikai moziszáma, ami 4276. Mindez pedig meglepetésnek számít, ugyanis az első Avengers-mozifilm több, 4349 moziban került bemutatásra, vagyis ebben a tekintetben a folytatás nem próbálta meg felüllicitálni az első epizódot. (A vászonszám ennél természetesen kétszer, két és félszer magasabb, hiszen a legtöbb multiplex több teremben párhuzamosan adja a filmet.)

Annak tekintetében pedig még nagyobb meglepetés, hogy a film nem döntött moziszám-rekordot (azt az Alkonyat: Napfogyatkozás tartja 4468 mozival), hogy az első rész minden idők legnagyobb hétvégi bevételét produkálta Amerikában, az első 3 napon 207,5 millió dollár bevételt könyvelhetett el, s az elvárás szerint az Ultron kora akár ezt is lepipálhatja. (Összehasonlításképp minden idők második legerősebb nyitóhétvégéjét Amerikában a Vasember 3 produkálta 174 millió dollárral, szóval elég látványos a különbség a dobogó első és második foka között.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gab0523 #3
    Sajnos...
    Lehet, hogy velem van a baj, de én a gondot abban látom, hogy mindenki, mindig, mindent hasonlít valamihez.
    Jó, persze, az emberben belül felmerül, hogy ez vagy az jobb volt, mint az, amit éppen láttam, de ez akkor is gond. Ezért nem tudják élvezni azt, amit akkor, abban a pillanatban látnak.
    (Ez filmekre, játékokra, meg kb, majdnem mindenre igaz.)
    Persze, nem tagadom, lehet, hogy az Ultron kora nem fog annyira tetszeni, mint annó az 1. rész. Benne van a pakliban...
  • Zombee #2
    Oda akar kilyukadni, hogy nemzetközileg jobban szeretik a látványos folytatásokat, csak nem merte kimondani. De tudjuk, hogy gyűlöli azokat, akik popcorn mozit néznek,, és csak szórakozni, kikapcsolódni akarnak egy filmmel. Aztán jön kalapos meg zetor, megmondják, hogy rosszul tudod, de ők tudják, miközben te fasz vagy. Így szokott lenni. :)
  • wraithLord #1
    És ez a hír most mit akar mondani? Hogy kevesebb mozi vette meg a filmet, mert ezek nem gondolták úgy, hogy sikeres lesz az Avengers 2? Vagy hogy sikeresebb lesz, mint az első rész volt?