Szekeres Viktor

Új előzetest kapott az MTVA nagyköltségvetésű tévésorozata

Március 15-től hat héten át vasárnap esténként lesz látható a Dunán a Kossuthkifli.

171 órányi anyagból, 4600 csapónyi snittből, 5011 vágással készült a 1148 digitálisan létrehozott vizuális trükköt is tartalmazó Kossuthkifli című tévésorozat, mely március 15-én 20.59-kor debütál a megújuló Dunán. A közel 200 helyszínen forgatott, több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként 53 perces kosztümös széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos, a rendező Rudolf Péter.


A XIX. századi road movie a sajtóközlemény szerint "hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással idézi az 1848/49-es szabadságharc idejét".

A sorozat az Omnibus Film produkciója, a rendező-producer Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a sorozat forgatókönyvét. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése 816 millió forint, melyből 505 millió forintot az MTVA finanszírozott, a fennmaradó összeg szponzori támogatásokból állt össze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #1
    Hurrá,hajrá, remélem jó és sikeres lesz a sorozat és gyártanak még ilyeneket is ( anno Sándor Mátyás, Tenkes kapitánya, Tüskevár stb..), nem csak a manapság divatos hétköznapi sorozatokat.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.03.05. 12:54:23