Berta Sándor

Feltörték a Yandex-taxik rendszerét - káosz volt Moszkvában

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kik követték el az akciót.

Úgy tűnik, hogy hackereknek sikerült feltörniük a Yandex taxiszolgáltatását, majd a támadók egyszerűen az összes elérhető gépkocsit egy bizonyos címre rendelték Moszkva központjában. Emiatt közlekedési káosz uralkodott el Moszkvában. Az eseménnyel kapcsolatban az első hír a Redditen és a Twitteren jelent meg.

A Forbes Russia arról számolt be, hogy szeptember elsején reggel a moszkvai autósok a taxik szokatlan csoportosulására panaszkodtak a főváros nyugati részén található Kutuzovszkij sugárúton. Az autósok körülbelül 40 percre ragadtak a taxisok tömege által okozott dugóban. Az esetet az okozta, hogy az orosz főváros Fili nevű kerületében ismeretlenek tömegesen rendelték meg a Yandex taxijait és mindegyik járművet a Kutuzovszkij sugárútra kérték. Később kiderült, hogy mindegyik rendelés hamis volt.

A Yandex.Go sajtószolgálata megerősítette, hogy a taxiszolgáltatás "meghibásodott". A felhasználók a Twitteren azt kommentálták, hogy úgy érezték magukat, mintha egy James Bond-filmben lennének, mivel a reggeli forgalom a taxik miatt megállt. A vállalat közölte, hogy a biztonságiak azonnal megakadályozták a további próbálkozásokat és hangsúlyozták, hogy az ilyen incidensek jövőbeni kiküszöbölése érdekében "az ilyen támadások észlelésére és megelőzésére szolgáló algoritmust kijavították".

Az érintett vezetők kijelzőjén állítólag egy üzenet jelent meg, amely arra kérte őket, hogy váltsanak a versenytárs Wheelyre. Könnyen lehet azonban, hogy az egész akció csak ez egy elterelő manőver volt. Jelenleg nem tudni, kik voltak a hackerek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!