Berta Sándor

A Renault autóiba Vivaldi böngészőt telepítenek

A két fél az együttműködéssel a vezetési élményt akarja fokozni.

Jon von Tetzchner, a Vivaldi társalapítója és vezetője a blogbejegyzésében közölte, hogy a együttműködnek a Renault francia gépkocsigyártóval azért, hogy a felhasználók a lehető legjobb vezetési élményhez jussanak a közutakon. A kooperációnak köszönhetően az általuk fejlesztett Vivaldi lesz az első böngésző az Automotive OS operációs rendszerre és elérhetővé válik a Renault következő generációs járműveiben, amelyek a Megane E-Tech Electric, az All-New Austral és az OpenR Link rendszerrel ellátott minden további modell. A böngésző tavaly decemberében elérhetővé vált a Polestar 2 autókban, ezt a példát követte most a Renault is.

Az OpenR Link egy új, hálózatba kötött, intuitív és teljesen testre szabható informatikai és szórakoztató interfész, amely a legjobb technológiát kínálja a hozzáférhető és felhasználóbarát alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint egy mindig friss rendszerhez. A fejlesztés az ujjakkal való és a beszédvezérlésen alapul. A Vivaldi esetében a felhasználóbarátság, a rugalmasság és az adatvédelem elsődleges fontosságú. Jó példa erre a szoftverbe integrált reklámblokkoló, a követésvédelem, a jegyzetfunkció és a titkosított szinkronizálási funkció. Biztonsági szempontból a sofőr és az utasai csak akkor használhatják a programot, ha az autó éppen áll.

A Renault Megane E-Tech Electric és az All-New Austral esetében a Vivaldi böngészőalkalmazása először Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban érhető el. A szoftver egyszerűen telepíthető a MY Renault alkalmazáson keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!