Alex

MILC-cel jelentkezett a Nikon és a Fujifilm

A Nikon hozta ki az első vízálló tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépet, a másik japán cég pedig eddigi legkevesebbet tudó, és persze legolcsóbb ilyen termékével jelentkezett.

A Nikon 1 AW1 a világ első strapabíró, vizálló vázban lévő MILC (mirrorless interchangeable lens camera) kategóriájú terméke. 15 méterig vízálló és kibírja azt is, ha két méter magasból leejtjük. Különlegessége még a beépített GPS és magasságmérő, és hogy vakuja is használható a merüléseknél. Három speciális, vízalatti felvételeknél használható témamódot raktak bele. További jellemzőiben teljesen megegyzik a J3-mal, azaz 14 megapixeles szenzor van benne, képes másodpercenként 15 fotót készíteni, A cég hasonlóan vízálló és ütésálló objektíveket is fejlesztett hozzá: egyik 11-27.5mm-es (f/3.5-5.6), másik pedig egy fix 10 mm-es halszemoptika 2.8-as fényerővel. Ára előbbivel 800, utóbbival is kiegészítve (tehát két objektíves kitben) 1000 dollár lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A felső sorban a Nikon, alul a Fujifilm újdonsága - klikk a nagyobb változathoz

A Fujifilm ezzel szemben a kompaktok alternatíváját kínálja az X-A1-el, melynek aprócska váza megegyezik az X-M1-ével, de ebbe egy 16 megapixeles szenzort helyeztek el. Habár a termékpaletta legaljára van pozícionálva, mégis belefért egy 920 ezer pixeles dönthető LCD, és a vezetéknélküli kapcsolatot sem spórolták le róla. Ára egy stabilizált objektívvel (16-50mm F3.5-5.6 OIS) 600 dollár lesz, ami jóval olcsóbb, mint az X-M1 volt indulásakor. Egy direkt ezekhez a kisebb MILC-ekhez tervezett objektívet is bejelentettek, a Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS-t, melynél az élesség nem az optikán, hanem a vázon állítható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #3
    Azért 200.000 feletti ár egy kompakt gépért... hát izé. És alig kisebb mint pl a D7000, és annyit 100%, hogy nem tud, de még egy olcsóbb Canonnal sem versenyezhet.
  • Zoli007 #2
    Olyan, mint ami a fürdőszobában van.
  • 1JaegeR1 #1
    Milyen az a "vízálló tükör"? Talán kéne ide egy vessző...