Gyurkity Péter

Különlegességekkel készül az ASUS

Az Asus hamarosan bemutatja hibrid megoldása, a PadFone Infinity új változatát, amely egy erősebb chippel jelenik meg a piacon. NFC-képes személyi számítógéppel és Gorilla üveges notebookokkal jelentkeztek.

A PadFone Infinity egy érdekes megoldás, amelynek főbb részleteiről és várható megjelenéséről már az MWC alatt beszámoltunk. Erre végül sor is került, a vásárlók így hamar kezükbe vehették az 5 hüvelykes kijelzővel ellátott okostelefont, valamint az annak kísérőjeként befutó 10,1 hüvelykes, Full HD felbontást támogató táblát. Most egy újabb példány futhat be a cég bemutatóján, a tajvani gyártó ugyanis közzétett egy visszaszámlálást saját oldalán, amely szeptember 17-i bejelentésre utal. Ekkor, saját szemszögükből hazai pályán kerülne sor a bemutatóra, amelynek keretében lerántják majd a leplet az Infinity második verziójáról. Sajnos arról egyelőre semmilyen hivatalos hír nem látott napvilágot, hogy ez a példány pontosan miben jelent majd előrelépést az eredetihez képest, ám szerencsére néhány részlet már kiszivárgott.


A jól értesültek így például tudni vélik, hogy a Snapdragon 600 chip helyett egy erősebb, a Snapdragon 800-as sorozatba tartozó példány kap majd helyet a burkolat alatt, így javul a készülék teljesítménye. A microSD csatlakozó is rendelkezésünkre áll majd, hogy kibővíthessük a tárolóhelyet, ezzel egy időben pedig egy teljesen fehér példányt is választhatunk majd a kínálatból.


Többet tudunk az okos eszközök hű társának szánt, egyérintéses technológiával rendelkező M70 asztali PC-ről. Az NFC-vel párosíthatjuk Androidos eszközünkkel, jelszó nélkül léphetünk be a Windows 8-ba, alkalmazásokat indíthatunk el vagy biztonsági mentést készíthetünk a mobileszközökön található fotókról és videókról. Vezeték nélkül tudja tölteni a Qi tápellátási szabványt támogató okostelefonok és táblagépeket még akkor is, ha ki van kapcsolva. Szintén különleges a beépített szünetmentes tápegység, ami az áramellátás megszakadásakor automatikusan beindul, minden folyamatban lévő munka elmentődik a merevlemezre és a gép hibernálja magát. Egyébként egy Intel Core i3/i5/i7 processzorokkal kapható gépről van szó GeForce grafikus kártyával (max. GTX650).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Zenbook UX301 és UX302 lesznek hordozható kínálatuk ékkövei. A fehér és zafírkék ultrabookok alulról megvilágított, automatikus fényerejű billentyűzetet kaptak. A 13,3 hüvelykes termékek 1920 x 1080 Full HD, illetve 2560 x 1440 WQHD felbontású érintőkijelzővel jelennek meg, fedlapként szolgáló üvegüket karcálló Gorilla Glass 3 technológia védi. A készülékvázat hasonlóan prémium kategóriájú, körkörösen szálcsiszolt dizájn jellemzi, és a belsejébe választható 28 wattos, kétmagos Core i7-4558U processzorra sem lehet egy rossz szavunk sem. Akár 512 GB RAID0 SSD meghajtókkal és Intel Iris/GeForce GT 730M chippel szerelik, ami a hatalmas felbontás akadásmentes megjelenítéséhez szükséges is lehet. Ezek után az USB 3.0 és a Bluetooth 4.0 már csak hab a tortán. Az UX302LG november első felében lesz elérhető 379 900 Ft-os ajánlott bruttó áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!