Alex

Itt a Sony mobilra helyezhető objektívje

A Sony két új, okostelefonra kapcsolható objektívet jelentett be, melyek valójában maguk is önálló fényképezőgépeknek tekinthetők.

A kiszivárgott pletykák miatt már nem akkora meglepetés a QX10 és a QX100, de mindenképpen olyan innovációnak tekinthető, amivel a fényképezőgép gyártók részesedhetnek az okostelefonok piaci száguldásából. Minőségi kiegészítőkről van szó, melyek vezetéknélküli kapcsolaton át tudnak kommunikálni a telefonokkal. Az objektívben megjelenő képet a telefon kijelzőjén élőben láthatjuk, és szoftveresen onnan állíthatjuk be a megfelelő értékeket. A szoftver egyérintéses (NFC) technológiát használva indítható. A termékek mobilra rögzíthetők, kézben tarthatók, vagy akár külön állványra is szerelhetők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A QX10-ben 1/2.3"-os szenzor van 25-250mm ekvivalens optikával (azaz 10-szeres nagyításra képes), míg a QX100-ban egy jóval nagyobb, 1"-os érzékelő mellett (ilyen van a felsőkategóriás RX100 II kompaktban is) 28-100mm-es lencsék kaptak helyet (3,6-szoros zoom). A kisebbik 18, a nagyobbik 20 megapixeles, tömegük 105, illetve 179 gramm. Alapvetően mindkettő elsősorban okostelefonos használatra készült, de van bennük saját akkumulátor, hely a memóriakártyának, és közvetlenül is vezérelhető a nagyítás vagy a rekeszérték.

A legfájóbb pont, hogy a vakura nem gondoltak, az ISO érzékenység vagy a zársebesség sem állítható, illetve a Full HD videófelvételt is hiába keresnénk - ezeket biztos a következő frissítésre tartogatják. Áruk 250 illetve 500 dollár, még ebben a hónapban kaphatók lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)