Szekeres Viktor

Újabb hazai tévécsatorna kapott komoly büntetést

A Médiatanács immáron negyedszer marasztalta el a Film Mánia tévécsatornát, mely ezúttal rossz korhatár-besorolással sugárzott egy erőszakos akciófilmet.

A Médiatanács 940 ezer forintos büntetést szabott ki a Film Mániára, mert a csatorna az Ong Bak második részét márciusban nem a megfelelő korhatár-karikával sugározta, s emellett a film előzeteseit is olyan műsorsávban adták, amikor nem lett volna szabad. A csatornát a szervezet egyébként negyedjére marasztalta el, talán ennek is köszönhető, hogy a mostani bírság minden eddiginél nagyobb volt.

Mindez természetesen a kiskorúakat védő szabályok értelmében történt. A Film Mánia 16-os karikával látta el a filmet és 21:00 után kezdte adni, holott annak a Médiatanács szerint valójában a 18 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában lenne a helye, s így a 22:00-t követő műsorsávban sugározható. A Médiatanács a nézettségi adatok alapján megállapított, hogy a műsorszám ideje alatt 2400 gyermek nézte a Film Mánia adását, zömmel 12 év alattiak, emellett 31 ezer 18 éven aluliak nézett bele legalább egy percre a filmbe.

Az ügy pikantériája, hogy tavaly a Médiatanács éppen az Ong Bak 3 miatt marasztalta el a csatornát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ddt500 #1
    "Újabb hazai tévécsatorna kapott komoly büntetést"
    "940 ezer forintos"
    Te hülye te.