Ötvös Tibor

Az oroszok nem forgalmazzák a Company of Heroes 2-t

A Relic Entertainment új oldaláról kívánta bemutatni a II. Világháborút, hiszen az orosz frontot tudhatjuk le benne.

Kritikánkban mi is istenítettük a programot, ám a jelek szerint az orosz piacon nem aratott osztatlan sikert a projekt. Az 1C, a Company of Heroes 2 oroszországi forgalmazója ugyanis bejelentette, hogy nem forgalmazza tovább az alkotást. "Miután számos negatív visszajelzést kaptunk a játékoktól, akik elfogadhatatlannak tartanak bizonyos epizódokat a játékban, az 1C-SoftKlab úgy döntött, hogy július 26-tól leállítja a Company of Heroes 2 forgalmazását Oroszországban és az utódállamokban" - áll a hivatalos közleményben.

A megoldás azután vetődött fel a kiadóban, miután rengeteg orosz játékos jelezte, hogy zavarja az a megoldás, ahogy a keleti frontot ábrázolják a játékban. Ennek érdekében még petíciót is indítottak, melyben követelték a Steam oldaláról való eltávolítását a programnak, míg a Metacriticen alacsony pontszámokat adtak a címnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #10
  A németek vesztesek voltak, így kellően szembesítették őket mindennel. Az amerikaiakat ki szembesítette az atombomba vagy a folyamatos bombázás szörnyűségeivel? Az oroszoknak ki verte a fejébe mindazt, amit elkövettek a háború alatt? Arról nem is beszélve, hányan haltak meg a háború előtt és után a kényszermunkatáborokban. A szovjet fogságba esett katonákról meg jobb szót sem ejteni, az oroszok sem teszik. Egyformák ezek mind, csak ebből kettő győztes, így nem beszélünk róla, a németek meg tűrhetik a kollektív bűnösséget. De a japánokat sem kellett félteni, és Kínában sem kevés ember lett áldozata a vörös terrornak. A Tienanmen téri vérengzésről is milyen szépen hallgat mindenki, Kínában tilos róla beszélni is, de ma sincs olyan vezető, aki ki merné mondani, hogy micsoda bűntett volt.
 • Sippie #9
  A németekbe elég szépen beleverték, hogy miket is követtek el a világháború idején. Ők valahogy nem pampogtak sose, mondjuk az "elit alakulat" sorozat ellen...
 • Gauge #8
  Talán nem ezt csinálták?
 • amitakartok #7
  HVG-n találtam:

  "A felhasználóknak a szovjet oldalon olyan feladatokat kell végrehajtaniuk, mint élő szovjet civilek elégetése, bajtársak megölése golyózáporral és lengyel partizánok kivégzése.

  "Ezek a részek törvényellenesek, mivel megalázóak nemzetünk méltóságára nézve, és azt a benyomást keltik, hogy a hitleri koalíció katonái fajilag felsőbbrendűek voltak" – olvasható a játék forgalmazása elleni állásfoglalásban.

  Georgij Fjodorov ismert orosz jogvédő aktivista múlt héten azzal a kéréssel fordult az államügyészséghez, hogy tegyék vizsgálat tárgyává a játékot. A Kreml-párti szakértő azt állította blogján, hogy a Company of Heroes 2 a történelmet átírni igyekvő amerikai "szakértők" szüleménye. Hozzátette, hogy a játék szerinte károsan befolyásolja az orosz fiatalság hazafias nevelését."


  Ez nem csak propaganda, huszonkétezren írták alá a petíciót.
 • Molnibalage #6
  Attól függ, hogy ki ellen. Mert pl. Japánt lényegében egyedül verték meg a jenkik, bár abban semmi rendkívüli nem volt...

  A számok meg egyértelműek. A jenki haditermelés nagyobb volt, mint az összes többi félé együttvéve. Tehát innentől fogva nekem tökmindegy, hogy ki mit mond, mert a helyzet elég egyértelmű. (Volt olyan időszak, mikor a hadrafogható szovjet harckocsik negyede angol vagy jenki gyártmány volt...)
 • Zero 7th #5
  Mintha bármely másik nép máshogy gondolkodna a saját háborúiról... Volt nemrég egy cikk a doni magyar hadtestről, akkor is kitört a parasztlázadás, hogy "a magyarok márpedig ilyet sohase!".

  De talán az amcsiknál van meg ez tükrözve a legszebben, ők is, mint az oroszok, azt hiszik, hogy egymaguk nyerték meg a II.vh.-t.
 • Sippie #4
  Az oroszoknak valami fantasztikus öntudata van, egytől egyig azt hiszik hogy ők voltak a világháború hősei, és mindenkit felszabadítottak a cúnya nácik alól. Ellenben az általuk elkövetett szörnyűségeket bőszen tagadják. Elég megnézni egy két játékfejlesztő szenny céget, pl wargaming.
 • Gauge #3
  Ez mindenféleképpen jóhír. A legtöbb csitercsíra ugyanis orosz. Nekem nem fognak a hiányozni, a játék meg jó lett.
 • Zombee #2
  Pedig a szovjet hadifogolytábor-menedzselési részt még ki is hagyták a játékból.
 • Bendzs #1
  "Mi az istennek szól minden háborús játék az amerikaiakról? Nem csak Nyugat-Európában zajlott ám világháború..."

  "Végre máshol is játszódik egy háborús játék, de várjunk csak... hiszen ez majdnem itt játszódik... ÚRISTEN! Milyen kegyetlen taktikákat használnak a játékban az oroszok... ez biztos csak kifigurázás, a valóságban lehetetlen, hogy ilyen taktikákat alkalmazzon egy radikális diktátor. Többet ér ha írunk egy petíciót hogy tiltsák be a játékot!"