Alex

Tükör nélküli apróságot jelentett be a Panasonic

A japán cég bemutatta a DMC-GX1 utódját, a Lumix DMC-GX7-et, mely vezeték nélküli kapcsolattal és NFC modullal is fel lett szerelve.

Elődjének különlegessége a vázban lévő képstabilizálás volt, és az utód sem lóg ki az elektronikai újítások sorából. A 16 megapixeles szenzorral ellátott tükör nélküli fényképezőgép (MILC) szélesformátumú (elektronikus keresőt kapott, mely derékszögben felfelé hajtható. A gyártó közlése szerint Live MOS érzékelőjének mind részletgazdagságát, mind szaturációját 10 százalékkal javították. Emellett még kiemelik a dönthető LCD kijelzőt, a csendes módú exponálást (ilyenkor mechanikus helyett elektronikus a zár), az 1080/60p módban történő videófelvételt, illetve a bevezetőben is említett vezeték nélküli kapcsolódási lehetőségeket. Utóbbiak tudása gyári, Androidra és iOS-re is letölthető szoftverekkel használható ki.






Hátlapjára 3 collos LCD-t raktak 1 millió pixeles felbontással. Mind vaku, mind vakupapucs van rajta. Autofókusza nagyon gyors, legrövidebb zárideje 1/8000 másodperc, sorozatfelvételi módban 5 képet tud csinálni szekundumonként, legmagasabb beállítható érzékenysége pedig ISO 25 600. Kezelése két tárcsával lehetséges, melyekkel minden beállítás manuálisan vezérelhető, de az amatőrökre is gondoltak, így 22 szűrő effektet és számtalan témamódot ismer (kreatív panoráma, time lapse mód, stop motion animáció stb.). A Panasonic szerint a vázban lévő képstabilizáló majdnem olyan hatékony, mint a cég objektíveiben lévő MEGA O.I.S. technológia. A magnézium házas gép szürke és fekete színben lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)