Berta Sándor

Reklámok lesznek a Windows 8.1-ben?

A Microsoft megnyitná új operációs rendszerét a Binggel szerződéses viszonyban álló hirdetési partnerei előtt. A különböző ajánlatok a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek meg.

David Pann, a Microsoft hirdetési kutatási csoportjának vezetője blogbejegyzésében közölte, hogy az érintett ajánlatok vagy honlapok előnézeti képeit külön meg fogják jelölni, így azokat könnyen meg lehet majd különböztetni a többi keresési eredménytől. A Windows 8.1 keresési funkciója a Smart Search nevet viseli és számos forráshoz férhet hozzá. Ezek között van a számítógép, a felhasználó táblagépe és az arra feltelepített alkalmazások, a web, valamint a Skydrive rendszerében tárolt különböző adatok. A keresési eredményeket források szerint csoportosítja a rendszer, a kereséseket pedig természetesen a Bing végzi.

Pann hozzátette, hogy az új megoldásnak köszönhetően a hirdetési partnerek egyetlen reklámkampányt valósíthatnak meg a Bing, a Yahoo! és a Windows keresési funkciójának a bevonásával. A cél az, hogy ezek az ajánlatok a Smart Search funkció, s ezáltal a Windows 8.1 részeivé váljanak. Az előnézeti képek mellett honlapokra mutató hivatkozások, térképek és telefonszámok is megjeleníthetők. Mindegyik hirdetés eltérő színű lesz, mint a környezete és külön megjegyzéssel is ellátják, így a felhasználók azonnal láthatják a különbséget. A redmondi óriáscég álláspontja az, hogy ez a megoldás egyáltalán nem rossz, sőt, még előnyös is lehet a felhasználók és a hirdetők számára.

A fejlesztés egyébként nem új keletű, hiszen Craig Mundie, a Microsoft kutatási vezetője még 2008-ban azt mondta: "Be akarunk lépni a Google piacára. Ezenkívül a szoftverterjesztést is át akarjuk alakítani. A programokat meg lehet vásárolni, lehet fizetni átalánydíjat a használatukért vagy reklámokat lehet elhelyezni bennük. Az alapítás óta mi az első két úton jártunk, azonban ha a harmadik utat választjuk, akkor az alkalmazások olcsóbbak lesznek a felhasználók számára. Ez számunkra egy új üzleti modell lehet."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • GatyaMatya #30
  Az értelmezés nem az idelátogató szakértelmi zsenik erőssége. :)
 • A1274815 #29
  Itt valaki is értlmezően végig olvasta a ciket, vagy csak a címre és az első 1-2 sorra reagál.

  Kis háttér info:
  A keresést a felhasználó kérésére össze lehet kötni az internetes kereséssel. (Tessék kipróbálni! Nem Win7/Vista kellemességű a 8.1, de fényévekkel kellemesebb élmény mint a síma 8)
  A ciket értelmezve, ha össze kötötted az asztali keresést a binggel, akkor:
  -ha kereser megjelnnek az első helyen a fizetett hírdetések a WEB-es találatok között az első helyeken, alág Google
  -ezek a hírdetések meg lesznek jelölve
  - ezek a hírdetések elérhetőségeket és értéjkeléseket tartalmaznak majd

  P.S.: Én nem kértem az összevonását a helyigépen való keresésnek a binggel, így ezeket nem is látom, ha nem tetszik kikapcsolod, ahogy a metróra való bootolást illetve az elő csempékkel való nyitást, ha átmész a kezdőképernyőre, illetve a "Charms bar"-t, valamint az ovódás start képernyő háttér helyett kérheted az asztalét is.
 • sola #28
  Hát az sg-re nem ártana egy "Szerkeszt" opció a saját kommentekhez.
 • sola #27
  Hát a Microsoft-nál az utolsó működő agysejt is végleg elment más céghez dolgozni.

  Ilyen baromságokkal csak őrültek teszik tönkre a saját cégüket.

  Le mernám fogadni, hogy azok a hatölrök, akik ezt kitalálták, még fizetést is kapnak a Microsoft-mál a hó végén a felmondólevelük helyett.
 • WhiteStar #26
  ok, de egy olyan programról beszélünk amiért fizetsz.

  a google , android, linux, ingyenes.
 • Aaronxy #25
  Ugyan....úgyis chrome-ot használok és olyan keresőmotort állítok be amilyet akarok, az addblock plus meg nem enged be reklámot :P
 • csimmasz #24
  Egy megvaltas a win 8 utan visszaterni.
  Az asszonytol nap mint nap kapok mert a win 8olyan keptelen baromsagokat csinal, hogy megfektetei a dragam ingerkuszobet.
  Alapbol valami csempes szarsag akarja lejatszani a media fajlokat valami xbox vacak, a gond hogz szepen behozza a feltoltott filmek infoit de lejatsani nem birja, kiakad valami egyszinu szar kepernyon es me kilepni sem egyszeru egy hozzanemertonek.
  Most mindent a VLC re allitottam igy nem esik ketsegbe, hogy valami nem megy.
  Az ms egyesitette a desktop es az android/ios fele alkalmazasbolt legrosszabb tulajxonsagait.
  Eszmeletlen atgondolatlansagoktol hrmzseg az egesz.
 • Jááánoskkaaa #23
  Ezt a katasztrófa borzalom nagy szar rendszer ha a fejemhez tartanák a gépfegyvert akkor se venném meg!!!!Ezen a 8.1 sem változtat!!!!!Hiába toldozgatják foltozgatják, a szar szar marad, ennyi! Én már eleget téptem a hajam ki miatta, és még rengeteg ismerősöm is detto!!! Visszatettük a win 7-et, ezerszer jobb!
 • usersg #22
  Hát ez az. Linus kernelt fejleszt, amire aztán az épít rendszert, akinek éppen jól esik. Az a rendszer meg akár lehet reklámokkal telebaszott cucc is, és hopp... van is ilyen.. android -nak hívják.
 • zola2000 #21
  Hiszen egyszer volt hír, hogy az ubuntu is szerződést kötött az amazonnal, ott ugyanez a helyzet, de ott kikapcsolható, és az ubuntu ingyen van, itt meg gyanítom hogy nem lesz kikapcsolható, és az oprendszer drága.