Berta Sándor

Az Yves Saint Laurent vezetőjével erősít az Apple

Tengerentúli lapértesülések alapján nem mindennapi szakembert sikerült szerződtetni a kaliforniai konszernnek: Paul Deneve, az Yves Saint Laurent vezérigazgatója visszatér a korábbi munkaadójához.

Az Apple esetében a termékek dizájnja fontos szempont, éppen ezért sosem volt mindegy, hogy ki tervezte a különböző eszközöket. A jövőben sem lesz ez másként és erre Paul Deneve lehet a garancia. A menedzser az 1990-től hét éven át volt az Apple munkatársa, így nem lesz számára ismeretlen a terep. Akkor ő volt a cég európai menedzsere. Legutóbb az Yves Saint Laurent vezérigazgatója volt, s a Nina Ricci és Lanvin divatházakért felelt. A jövőben az amerikai vállalat "különleges projektjein" kell dolgoznia és azonnal alelnöki pozícióba került.

A hírt először az AppleInsider közölte, majd átvette a Bloomberg és az All Things Digital is. Az Apple egyik szóvivője elmondta, hogy Deneve közvetlenül Tim Cooknak, a társaság vezérigazgatójának jelent majd. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy nem az ő felügyelete alá fog tartozni a több mint 400 Apple Store. Ez utóbbi pozíció egyébként már 2012 ősze óta betöltetlen, akkor rúgták ki ugyanis - mindössze 9 hónap után - John Browett menedzsert.

Az Yves Saint Laurent mindenesetre gyorsan megtalálta Deneve helyettesét. Francesca Bellettini lett az új vezérigazgató. Ő korábban a Bottega Veneta ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!