MTI

Informatikai konferenciát rendeznek Szegeden

Ma tartják A jövő múltja - A lyukkártyától az információs társadalomig című konferenciát Szegeden, amelyen Neumann János lánya, Marina von Neumann Whitman is részt vesz.

Előadást tart Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt alelnöke, Veres Zsolt, az IBM igazgatója, Kutor László, az Óbudai Egyetem docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Informatika-történeti Fórumának elnöke és Z. Karvalics László, a Szegedi Tudományegyetem tanára. A kerekasztal beszélgetésen Szalay-Berzeviczy Attila, Sarkadi Szabó Kornél és Barcza György elemzők arra keresik a választ, hogy az informatikai eszközök fejlődése miatti globális pánikreakciók hogyan kezelhetők, hatásuk miként csökkenthetők - közölték a szervezők.


Áder János köztársasági elnök és Marina von Neumann Whitman - Neumann János matematikus lánya

Az esemény fővédnöke Pálinkás József, az MTA elnöke. A konferencia díszvendége Marina von Neumann Whitman közgazdász, volt washingtoni kormányzati tanácsadó, Neumann János lánya. Előadásában többek között bemutatja A marslakó lánya című könyvét, amely a 110 éve született Neumann Jánosról és kapcsolatukról szól. A konferenciához kapcsolódva informatikatörténeti kiállítás is látható, amely máshol még nem látott Neumann-ereklyéket mutat be a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!