Alex

Megjelent az ACDSee 16

A Magyarországon is a legismertebbek közé tartozó képmenedzselő, -rendező szoftver újabb kreatív szerkesztő funkciókkal gazdagodott.

A kiadott közlemény szerint gyorsult a fotókba való belenagyítás, a részletek kirajzolása. Kategóriákat készíthetünk, bevezették a hierarchikus kulcsszavakat és a fotók pontozását. Színekkel címkézhetünk és egybevonhatjuk ezeket későbbi szerkesztésre vagy megosztásra. Kulcsszavakkal kereshetünk akár metaadatokra is szűkítve, kereséseinket eltárolhatjuk későbbi használatra. A fotókhoz tartozó műszaki adatok már közvetlenül a kép mellett jelennek meg, azaz nézegetés közben is láthatjuk a fehéregyensúlyt, a témamódot, használtunk-e vakut, mennyi volt a záridő, az ISO, a fókusztávolság stb. Teljes képernyős üzemmódban semmi más nem látszik a monitoron, csak a fotónk.


A túl sötét vagy túl fényes fotókat is megmenthetjük, egy kattintással kivilágosítva az árnyékokat vagy csökkentve a beégést. Csúszkákkal finomhangolhatjuk a változtatásokat, a fehéregyensúlyt és a színtónusokat. Ha fotónk nem tartalmaz helyinformációkat (geokódot), akkor kiegészíthetjük azzal. Az alapesetben csak fényes, életlen helyeken jelentkező homályosodás hatása szűrővel is elérhető, formája és erőssége kézzel állítható. A mélységélességgel játszva témánk makettként nézhet ki.


Nagyon egyszerűen torzíthatunk miniatűr modellé

Minden megvásárolt szoftver mellé jár 10 GB tárhely, mely évi negyven dollárért korlátlanra bővíthető. Ide menthető minden fotónk, melyek nagyon gyorsan megoszthatók a közösségi hálózatokban. Fotóinkat egyébként is már közvetlenül a programból feltölthetjük a Facebookra, új albumokat készíthetünk ott, hozzáadhatjuk a helyet és hogy kik láthatják, illetve megjegyzésekkel láthatjuk el. A program használata 15 napig ingyenes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #11
    Hehe....regi szep idok...win 95 es 98 alatt, 1 elettel ezelott :D Meglepett, hogy meg letezik :D
  • Etinger #10
    Ez tényleg egy király program, szeretem. Nekem a FastStone Photo Resizer van fent. Baromi jó tömeges kép átnevezésre és méretezésre, főleg hogy 16 mb-os fotóim vannak, amiket olyanoknak készítek akiknek 90%-a facebookra nyomja fel, tehát bőven elég a tizede... :D
  • Lipotium #9
    Bocs csak gyorsan gépeltem, szóval "FastStone"
  • Lipotium #8
    Én mai napig használom az AcdSee-t XnView-t és a Fastone-t.
    Szerintem a Fastone az egyik leggyorsabb és legjobb szerintem manapság. Közel azt nyújtja mint az AcdSee, de ingyenes és tud magyarul is. Nekem az Xnview is kicsit lassú. A 3-as verzióig nagyon gyors volt az AcdSee de utána baromi lassú lett. Minden vackot beleintegráltak. Hát ez a fejlődés sajnos.
    Az irfanview a Fastone-hoz képest egy vicc.
    Próbáljátok ki:
    www.faststone.org
  • galocza #7
    csak amiatt ragadtam az xnview-nál, hogy van a böngészőablakában a thumbok és a fa mellett egy nagyobb kép (nálam kb 1/9 képernyőnyi) is az aktuálisan kiválasztott fotóról és az nagyon praktikus.
    lehet, hogy van már az irfanban is (nagyon régen néztem utoljára), de most már marad az xn.
    acdsee tudtam hogy még él - csak azt nem értem, miből.
  • Armagedown #6
    a 4es verziótól kezdve már egy bloatware ez a program :( Az Irfanview sokkal jobb, ráadásul az ingyenes
  • Glutamin #5
    Nekem is kb ilyesmi reakcióim voltak. Amúgy pár éve váltottam IrfanView-re, mert ingyenes és amit kell azt tudja az is.
  • Ferrer #4
    Ez a program még él? Jó tudni :D
  • Kovász #3
    ACDSee, omg... még talán win98-on volt fent utoljára (de az is lehet, h már azon se, csak a win95-ön)
  • KopaszIsten #2
    Nekem meg irfanview van fent. Ez legalább ingyenes. (Biztos nem tud annyit, mint az ACDSee, de képeket nézegetni tökéletes.)