Szekeres Viktor

Új magyar hírcsatorna indul

Csütörtöktől kezdi 24 órában sugárzó magyar nyelvű adását a(z) Euronews európai hírtelevízió, mely stábjában húsz magyar újságíró fog dolgozni.

Május 30-tól a legnagyobb magyar kábelszolgáltatóknál, valamint a csatorna európai műholdhálózatán fogható lesz a frissen induló Euronews, mely magyar nyelven a nap 24 órájában fog információkkal szolgálni a közönség számára. A csatorna elég erőteljesen megpróbál ráfeküdni a netes, valamint a mobilos jelenlétre, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a műsor már szerda délben elkezdődik az interneten (hu.euronews.com), valamint a Euronews Express mobiltelefon-alkalmazáson is elérhető lesz.

A 20 újságíróból álló magyar stáb a kezdetekben a Euronews központjában, a franciaországi Lyonban fog dolgozni, de a tervek szerint az év végén elfoglalják belvárosi irodáikat. A szerkesztőséget Kert Attila, a TV2 és az MTV egykori hírigazgatója fogja irányítani. A magyar adás elindítását a görög nyelvű csatornához hasonlóan anyagilag az Európai Bizottság támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!