Berta Sándor

Németország a felhőadatokat is ellenőrizné

A német rendőrség és a titkosszolgálatok által működtetett Távközlési Stratégiai és Kutatóközpont (SFZ TK) olyan megoldásokat keres, amelyek segítségével feltörhetők a felhőszolgáltatások titkosításai.

A német kormány szeretne hozzáférni a cloud-platformokon tárolt felhasználói fájlokhoz és ezért megbízta az SFZ TK-t az alkalmazott titkosítások vizsgálatával. Ez derült ki abból a levélből, amit a kabinet küldött Andrej Hunko, Jan Korte és Annette Groth parlamenti képviselőknek, valamint a Die Linke frakciócsoportjának. Az SFZ TK-ban a szövetségi rendőrség, a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) és az Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) szakértői vannak jelen. A Die Linke képviselői levélben érdeklődtek a projektről és a nekik küldött válaszban többek között a következő szerepelt: "Minden erőfeszítés azt a célt szolgálja, hogy miként lehet megvalósítani a távközlési ellenőrzést az új digitális kommunikációs platformokon." Az eredményeket ugyanakkor az SFZ TK nem akarja majd nyilvánosságra hozni.

A központ további feladata annak tanulmányozása, hogy milyen irányba fejlődik a világháló, mik lehetnek a következő generációs hálózatok és miként manipulálhatók a telefonszámok. Az internetes szolgáltatások és a kommunikációs eszközök jelszavainak kiolvasásához és feltöréséhez a Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) és az Alkotmányvédelmi Hivatal már bevált és saját fejlesztésű hardvereket, illetve szoftvereket egyaránt felhasznál. Tavaly novemberben vált ismertté, hogy a német kormány az SFZ TK segítségével egpróbálja ellenőrzése alá vonni a felhőszolgáltatásokat, s ezzel kapcsolatban egyeztetéseket kezdeményezett a Deutsche Telekom, az 1&1 és a Telefónica O2 szolgáltatókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrGer #5
    nevem és freemail
  • matrix222 #4
    MrGreg, szeretnem folvenni onnel a kapcsolatot.
  • MrGer #3
    szerencsére olyan helyen lakom, ahol nincs térfigyelő, 30éves kocsit hajtok, abban sohasem elsz fekete doboz :), mobil van, de 9 éves (tehát az új megfigyelő progik nem menenkr ajta, jó cellainfo van, dehát van postacímem is), Tv-t évek óta nem nézek, ami meg van, az jó 10éves... és csak készpénzes vásárlás van, semmi pontgyűjtés és hasonlók.... gyakorlatilag nem is létezem!
  • matrix222 #2
    Az ido mar egy jo ideje megerkezett. A dugot azt mar kihuzhatod, es a mobilodat, az uj TV det is, ha komolyan akarjuk venni a dolgokat. De ott vannak ma a szemelygepkocsik is, mar egy jo ideje fekete dobozzal vannak ellatva.
    Ami pedig a vasarlast illetti, ottan is jol oda kell figyelni, hogy milyen modszert hasznalunk. Ez az uttobi kikerulhetetlen, a terkamerak miatt. Ottan mindenkinek az adata belessz gyujtve, amit az orszag biztonsagi szervei hataskoreben van. Minden a network-nak koszonhetoen, nagyon egyszeru lett. (A Jelenesek 13. konyvenek a masodik fele)
  • MrGer #1
    :DDDD Már csak nevetni tudok: használjátok csak... mindig is mondtam, az a biztos, ami a szekrényben van a lemezeke (ugye: "elavult"!), meg a külső HDD-n.... Ismét nyugodtan alszom, de közeledik a nap, amikor ki kell húzni a dugót... szerecsére nem függök tőle....