SG.hu

Szervertermet adtak át Balatonfüreden

A cég közleménye szerint megbízható, a kor technikai követelményeinek mindenben megfelelő szolgáltatást biztosít a térség első magas felszereltségű szerverterme.

Egyedi kialakításával 99,9%-os biztonságú adattárolást és információáramlást valósít meg, szolgálva ezzel a régió informatikai lehetőségeinek bővítését. A Pelsoft KFT finanszírozásával megvalósuló beruházás révén bárki biztonságban tudhatja azokat a számítástechnikai eszközeit, amik a napi ügymenetéhez nélkülözhetetlenek. A bejelentés szerint a vadonatúj szerverterembe csakis ipari felhasználásra gyártott, magas minőségű, nagy teljesítményű alkotóelemek kerültek beépítésre. Energiaellátása akkor is zökkenőmentes munkát tesz lehetővé, ha az áramszolgáltatónál kimaradás érzékelhető: a szünetmentes tápegységeken kívül diesel aggregátor is gondoskodik a zavartalan működésről. A nagyteljesítményű légkondicionálók gazdaságos és környezetkímélő szemlélettel kerültek beépítésre.


Tűzvédelmi szempontból a helyiség saját, önálló, automata oltórendszerrel, és tűzjelző központtal rendelkezik. Egy esetleges tűz alkalmával a beömlő oltógáz nem bárosítja a berendezéseket, a működésben zavar nem keletkezik. A terembe történő bejutás pedig mágneskártyával és számzáras beléptető- rendszeren keresztül történik. Mindehhez 24 órás szakmai felügyelet társul. A termet a cég balatonfüredi székhelyén, a Rendszertudományi Innovációs Központ irodaházában alakították ki. A beruházás kivitelezését végző Persecutor Vagyonvédelmi KFT olyan referenciákkal rendelkezik, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Raiffeisen Bank, vagy a GE Bank Hungary. A Pelsoft KFT a szerverszoba továbbfejlesztését tervezi, ezzel is gazdagítva a térség informatikai szolgáltatás-kínálatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!